Ekonomisk arbetsgivare – onlinekurs

Under 2021 har nya regler blivit gällande vid tillfälligt arbete i Sverige. Genom att införa ett undantag från 183-dagarsregeln vid uthyrning av arbetskraft har ett ekonomiskt arbetsgivarbegrepp införts. I denna kurs får du lära dig mer vad de nya reglerna innebär, samt när och hur de ska tillämpas. 

DISTANS - VALFRI TID
Ordinarie pris: 1 095 kr exkl. moms
15-25% rabatt för Srf ansluten

25% Rabatt Srf auktoriserad konsult

15% Rabatt övriga medlemmar/anslutna

Gäller Srf medlem, registrerad anställd på Srf företag och för dig som har Srf Servicepaket. För intressemedlemmar behövs Srf Servicepaket.
Anmäl dig

Ekonomisk arbetsgivare – onlinekurs

Med begreppet ”ekonomisk arbetsgivare” har en beskattning av utomlands bosatta personer som tillfälligt arbetar i Sverige och som ingår som personal i en verksamhet här, dvs vid personaluthyrning införts. De nya reglerna innebär att den utländska arbetsgivaren måste registrera sig som arbetsgivare i Sverige och redovisa skatteavdrag i arbetsgivardeklarationer (AGI). I kursen reder vi ut arbetsgivarbegreppet och går igenom regler och undantag.

Kursmål

Grundläggande kunskap kring de regler som gäller vid tillfälligt arbete i Sverige

Kursinnehåll

  • Arbetsgivarbegreppet
  • Skattskyldighet
  • Uthyrningssituation
  • Kortare arbeten
  • Tillkommande regleverk

Effektiv kurstid och tillgänglighet

ca 1 timme beroende på din egen studietakt. Hur och när? Det bestämmer du själv!

Du har kursen tillgänglig i sex månader från bokningsdagen. Du kan välja att genomföra kursen i flera steg – och när det passar dig, och självklart kan du repetera så mycket du vill under den här tiden. Väljer du att genomföra kursen i din mobil är det bra att veta att den är anpassad för skärmstorlek motsvarande iPhone 6 och större.

Srf Auktoriserade Lönekonsulter® och Srf Auktoriserade Redovisningskonsulter®

För att kursen ska generera aktualitetstimmar ska den vara slutförd inom tillgänglighetsperioden (sex månader).

Läs mer