Srf Certifierad Affärsrådgivare

Som Auktoriserad Redovisningskonsult är du en naturlig rådgivare till dina kundföretag. Med rätt kompetens samt nära och kontinuerliga kundkontakter får du mycket god insikt i företagens utveckling. För att tydliggöra din roll som rådgivare erbjuder Srf konsulterna möjligheten att bli Srf Certifierad Affärsrådgivare. Certifieringen lyfter fram dig som en av landets främsta rådgivare inom redovisning.

I din roll som Auktoriserad Redovisningskonsult ingår viktig rådgivning, främst redovisningsnära rådgivning som exempelvis frågor kring rapportering, tolkning av regelverk, skatteplanering och effektiv administration. Som Affärsrådgivare medverkar du i kundföretagens viktiga affärsbeslut som påverkar lönsamhet och likviditet.

För vem

Srf Auktoriserade Redovisningskonsulter, det vill säga att du är auktoriserad och medlem hos Srf konsulterna.

Antagningskrav

En förutsättning för att kunna bli Certifierad Affärsrådgivare är att du är Auktoriserad Redovisningskonsult hos Srf konsulterna. Det krävs en stabil grund och goda kunskaper inom redovisning och beskattning för att arbeta som affärsrådgivare med uppföljning och analys av kundföretagens position, risker och möjligheter.

Upplägg

Certifieringen baseras på ett utbildningsprogram med inriktning på proaktivtet avseende kundföretagens affär, lönsamhet och likviditet. Följande kurser ur Srf konsulternas utbud ingår i utbildningen:

  • Affärsrådgivning 1
  • Affärsrådgivning 2
  • Affärsrådgivning 3
  • 16 tips för ökad lönsamhet
  • Kassaflödesanalys

Ovanstående är rekommenderad kursordning. Onlinekurserna kan dock genomföras i valfri ordning.

Om du genomfört kursen PUB – Ekonomistyrning eller Ekonomistyrning i aktiebolag hos Srf konsulterna ersätter dessa Affärsrådgivning 1 och Kassaflödesanalys – Onlinekurs.

Utbildningen tar cirka 5 dagar att genomföra och ger totalt 31,5 aktualitetstimmar varav 14,5 timmar redovisning och 17 timmar övrigt. 

Seminariedag

För att din bokning till Seminariedagen ska vara giltig behöver du vara Srf Auktoriserad Redovisningskonsult samt ha genomfört de fem kurserna i programmet (om du genomfört kursen PUB – Ekonomistyrning eller Ekonomistyrning i aktiebolag hos Srf konsulterna ersätter dessa Affärsrådgivning 1 och Kassaflödesanalys – Onlinekurs). Samtliga fem kurser i programmet ska vara genomförda. Anmälan till Seminariedagarna stängs en månad före respektive dag.

Under denna dag går vi bland annat igenom kundstrategi, säljteknik, prissättning och kommunikation. Seminariedagen kostar 3 500 kr exkl. moms.

Datum för seminariedag:

  • 25 april 2024 – distans
  • 12 december 2024 – distans

Har du redan kurser klara?

Kanske har du redan tidigare genomgått en eller flera av dessa kurser? Då krävs endast komplettering med de kurser som saknas, samt den avslutande seminariedagen som ger titeln Srf Certifierad Affärsrådgivare.

Certifiering och profilering

Certifieringen kräver ingen separat tentamen eller löpande uppdatering utan är en titel som erhålls och består så länge auktorisationen som redovisningskonsult upprätthålls. En fortsatt utveckling av inriktningen som rådgivare kommer att få stöd i det löpande kursutbudet från Srf konsulterna.

Under seminariedagen kommer du att få ditt diplom som bevis på certifieringen. Du kommer även att få tillgång till en logotyp att använda för din egen profilering på webb, mejlsignatur med mera. Som Srf Auktoriserad Redovisningskonsult är du sökbar i funktionen ”Sök konsult” på srfkonsult.se. Även din certifiering kommer att presenteras där.

Se FAQ – vanliga frågor och svar Srf Certifierad Affärsrådgivare

 
22
jul
22 jul

Moms – periodisk sammanställning – blankett

Företag som har sålt varor eller tjänster momsfritt till företag i andra EU-länder ska ha skickat in periodisk sammanställning för juni 2024 till Skatteverket om pappersblanketten används.

Läs mer
Gå till kalendariet Lägg till i kalender