Introduktion till hållbarhetsredovisning

Upptäck nycklarna till hållbarhetsredovisning och navigera genom de senaste redovisningskraven. Genom denna kurs får du inte bara en grundläggande förståelse för ämnet, utan du kommer också att behärska centrala begrepp, metoder och standarder. Ta klivet mot att öka din expertis inom hållbarhet och rusta dig för att leda dina kunder genom framtidens hållbarhetsutmaningar – och möjligheter.

DISTANS - VALFRI TID
Ordinarie pris: 1 895 kr exkl. moms
15-25% rabatt för Srf ansluten

25% Rabatt Srf auktoriserad konsult

15% Rabatt övriga medlemmar/anslutna

Gäller Srf medlem, registrerad anställd på Srf företag och för dig som har Srf Servicepaket. För intressemedlemmar behövs Srf Servicepaket.
Anmäl dig

Introduktion till hållbarhetsredovisning

Den här kursen vänder sig till dig som redovisningskonsult, som vill öka dina möjligheter och kunskaper i hållbarhetsredovisning. Lär dig om viktiga begrepp, metoder, standarder och lagar som påverkar hur företag arbetar och rapporterar sitt hållbarhetsarbete. Vi kommer också att introducera ramverken Nordic Sustainability Reporting Standard och EU:s Corporate Sustainability Reporting Directive.

Upptäck hur hållbarhetsredovisning kan framtidssäkra dina kunders verksamhet och öka deras effektivitet samtidigt som de minskar sin påverkan. Som redovisningskonsult är du en viktig spelare och denna kurs kommer att ge dig en grundläggande trygghet och kunskap för att tillsammans med din kund navigera framgångsrikt inom hållbarhetsområdet.

Lämpliga förkunskaper

Kursen vänder sig till dig som är redovisningskonsult och som funderar på att börja med hållbarhetsredovisning, för egen del eller för dina kunder.

Kursmål

Efter att du gått den här kursen kommer du att ha en större förståelse för vad som gäller för hållbarhetsrapportering och hållbarhetsredovisning. Du kommer också att vara mer insatt i hur du kan stötta dina kunder i att bli mer hållbara och uppnå sina hållbarhetsmål.

Kursinnehåll

  • Vad är hållbarhet?
  • Varför ska företag hållbarhetsredovisa?
  • Vad är CSRD – Corporate Sustainability Reporting Directive?
  • Vad är NSRS – Nordic Sustainability Reporting Standard?
  • Hållbarhetsredovisning i praktiken
  • Hur ska du prata med dina kunder?
  • Hållbara nyckeltal
  • Interaktiva övningar och hänvisningar till fördjupningsmaterial

Effektiv kurstid och tillgänglighet

Ca 1 timme beroende på din egen studietakt. Hur och när? Det bestämmer du själv

Du har kursen tillgänglig i sex månader från bokningsdagen. Du kan välja att genomföra kursen i flera steg – och när det passar dig, självklart kan du repetera så mycket du vill under den här tiden. Väljer du att genomföra kursen i din mobil är det bra att veta att den är anpassad för skärmstorlek motsvarande iPhone 6 och större.

Srf Auktoriserade Redovisningskonsulter®

För att kursen ska generera aktualitetstimmar ska den vara slutförd inom tillgänglighetsperioden (sex månader).

Läs mer