Systemdokumentation – onlinekurs

Hur står det till med dina kunskaper kring systemdokumentation? Har du full kontroll eller har det hamnat långt ner på prio-listan? Genom att avsätta 45 minuter lyfter du snabbt och effektivt dina kunskaper och kan sedan omsätta detta till dina kunders verksamhet.

DISTANS - VALFRI TID
Ordinarie pris: 1 095 kr exkl. moms
15-25% rabatt för Srf ansluten

25% Rabatt Srf auktoriserad konsult

15% Rabatt övriga medlemmar/anslutna

Gäller Srf medlem, registrerad anställd på Srf företag och för dig som har Srf Servicepaket. För intressemedlemmar behövs Srf Servicepaket.
Anmäl dig

Systemdokumentation – onlinekurs

Systemdokumentation kan beskrivas som en sammanställning som visar hur din bokföring är organiserad. Systemdokumentationen utgör en del i kundens räkenskapsinformation och är ett lagkrav enligt bokföringslagen. I den här mikrokursen får du grepp om vad systemdokumentation innebär enligt bokföringslagen, varför den behövs och hur du kan utnyttja den.

I kursen går vi igenom vilka olika delar en systemdokumentation ska innehålla för att uppfylla de grundläggande kraven. Du får också veta vad systemdokumentationen i vissa särskilda fall kan behöva kompletteras med. Vi ger dig också exempel på vad som ska framgå av en samlingsplan och en arkivplan.
Från kursen får du med dig ett antal praktiska tips som hjälper dig att upprätta en systemdokumentation för dina kunder. Eller kanske förbättra den du redan har?

Kursmål

Ha förståelse för vad begreppet systemdokumentation innebär enligt bokföringslagen, och att fördjupa dina kunskaper i att upprätta systemdokumentation för dina kunder.

Kursinnehåll

  • Vilka företag ska upprätta en systemdokumentation
  • Grundläggande krav
  • Samlingsplan
  • Arkivplan
  • Kompletteringar
  • Upprätta en systemdokumentation
  • Hantera uppdateringar
  • Interaktiva övningar

Effektiv kurstid och tillgänglighet

Mikrokursen tar 30-45 min att genomföra beroende på din egen studietakt.

Du har mikrokursen tillgänglig i sex månader från bokningsdagen. Du kan välja att genomföra kursen i flera steg – och när det passar dig, och självklart kan du repetera så mycket du vill under den här tiden. Väljer du att genomföra kursen i din mobil är det bra att veta att den är anpassad för skärmstorlek motsvarande iPhone 6 och större.

Srf Auktoriserade Redovisningskonsulter®

För att kursen ska generera aktualitetstimmar ska den vara slutförd inom tillgänglighetstiden (sex månader fr o m bokningsdagen).

Läs mer