Ansök

Här kan du ansöka om att bli Auktoriserad Lönekonsult.


Ansökan om att bli Auktoriserad Lönekonsult samt medlem i Srf konsulternas förbund

Innan du börjar fylla i din ansökan – se till att ha intyg som styrker din utbildning till hands och arbetsintyg. Ansöker du enligt 6-års regeln behövs inga betygskopior.
Läs mer om antagningskraven

Arbetsintyget skrivs av din nuvarande/tidigare arbetsgivare och ska innehålla: Arbetsgivare, anställningsperiod, omfattning av arbete (heltid/deltid) och arbetsuppgifter. I intyget ska det framgå omfattning av arbete med lönehantering, t ex antal löner/ månad och vilka eventuella kollektivavtal du har jobbat med. Bifoga gärna CV om du har arbetat med lönehantering på flera olika arbetsplatser.

Behöver du hjälp med ett formulär för arbetsintyg? Ladda ner vår mall
OBS! Arbetsintyget ska vara underskrivet av arbetsgivaren.

Till ansökan ska du även uppge tre referenspersoner med kontaktuppgifter. De ska kunna styrka din kompetens och erfarenhet inom löneområdet. Det kan vara en chef, kollega, kundkontakt, en annan Auktoriserad Lönekonsult eller en Auktoriserad Redovisningskonsult.

Vill du ansöka om att flytta över din auktorisation från FAR till Srf konsulterna? Ansök via länken nedan och bifoga ett intyg om auktorisation från FAR.

Ansök om att bli Auktoriserad Lönekonsult

 
22
jul
22 jul

Moms – periodisk sammanställning – blankett

Företag som har sålt varor eller tjänster momsfritt till företag i andra EU-länder ska ha skickat in periodisk sammanställning för juni 2024 till Skatteverket om pappersblanketten används.

Läs mer
Gå till kalendariet Lägg till i kalender