Redovisningskonsultens dag och Lönekonsultens dag

Det började med en briljant idé från en av våra medlemmar om att införa en dag dedikerad till Redovisningskonsulter. Srf konsulterna hoppade omedelbart på tåget. Som ett resultat har vi nu två särskilda dagar för att uppmärksamma och fira våra två otroligt viktiga yrkesgrupper – Lönekonsulter och Redovisningskonsulter!

Den 31 januari varje år firar vi Lönekonsultens dag och den 16 juni firar vi Redovisningskonsultens dag.

Men varför just dessa datum? Jo, de har en historisk betydelse.

För Redovisningskonsulter

Den 15 juni varje år den sista dagen för inlämning av deklarationer för byråer som begärt och beviljats byråanstånd för sina kunder. Merparten av landets Redovisningskonsulter arbetar ända in i det sista med dessa och den 16 juni brukar många pusta ut och fira att man klarat sin tuffaste deadline på året. Och det arbetet är verkligen något att fira!

För Lönekonsulter

Den 31 januari ett historiskt datum som deadline för inlämning av kontrolluppgifter. Något som i samband med införandet av AGI oftast inte längre behöver göras, vilket i sig är en anledning att fira!

Stort engagemang på Sociala medier

Dessa två dagar på året lyfter vi fram alla landets Lönekonsulter och Redovisningskonsulter så att de uppmärksammas ordentligt. Inför varje firande skapar vi ett digitalt evenemang på Facebook och LinkedIn där alla kan delta och bjuda in sina kollegor i branschen. Engagemanget på sociala medier brukar vara stort, där vi tillsammans peppar inför, sprider kännedom och stolthet kring yrkesrollerna och dess betydelse i näringslivet, konsulter lyfter varandra och vi delar alla med oss av våra firanden genom att använda våra gemensamma hashtags #redovisningskonsultensdag #lönekonsultensdag och #srfkonsulterna.

Vi ser fram emot att du hänger på och firar dessa dagar med oss. Som Lönekonsult och Redovisningskonsult är du en av näringslivets verkliga hjältar!

 
22
apr
22 apr

Moms – periodisk sammanställning – blankett

Företag som har sålt varor eller tjänster momsfritt till företag i andra EU-länder ska ha skickat in periodisk sammanställning för mars 2024 eller första kvartalet 2024 till Skatteverket om pappersblanketten används.

Läs mer
Gå till kalendariet Lägg till i kalender