En juridikkurs inom redovisningsområdet kan handla om hur ägarskiften går till i praktiken, vad det finns för möjligheter i en fission eller fussion eller få grundläggande kunskaper inom avtalsrättens område. Vi har ett antal bra juridikkurser som passar dig som arbetar med redovisningsuppdrag till vardags. Alla med praktisk förankring.
De senaste årens förändringar kopplat till olika regelverk gör denna utbildning extra aktuell och viktig eftersom de tillsammans utgör det system för den arbetsinriktade rehabilitering, där arbetsgivare måste ta ett stort ansvar. Att veta vad som förväntas av alla parter kopplat till arbetsmiljölagen, socialförsäkringsbalken, samt lagen om anställningsskydd är viktigt för att minimera både sjukskrivningstid och därmed lidande för enskild individ samt sänka kostnaderna för företaget eller organisationen.
Grundkursen i Arbetsrätt är till för dig som är nybörjare inom området och vill lära dig hur lagstiftningen som kollektivavtal fungerar och påverkar oss i vårt arbetsliv. Kanske får du i ditt dagliga arbete frågor kopplat till arbetsrätten och därför vill få förståelse och mera kunskap inom de vanligast förekommande frågeställningarna och situationerna som kan uppstå på en arbetsplats.
En avancerad kurs i arbetsrätt som gör dig mer säker på hur du ska hantera olika arbetsrättsliga frågor. Vi diskuterar bland annat konkreta situationer kopplade till din vardag för att du ska få verktyg att kunna hantera dessa.
Kursen Arbetsrätt fördjupning är till för dig som har en grundkunskap inom den arbetsrättsliga lagstiftningen men vill fördjupa dig eller uppdatera dina kunskaper.
Vad är en e-faktura och hur fungerar den?
I den här kursen går vi igenom aktuella frågor för dig som rådgivare/redovisningskonsult när din kunds företag och styrelsen/ledningen ställs inför ekonomiska svårigheter. Vad innebär en obeståndssituation och hur går en konkurs till? Vad innebär företagsledningens personliga betalningsansvar? Vad bör ledningen tänka på, när de bör agera och vilka alternativ finns?
Har en redovisningskonsult förmånsrätt vid konkurs? Det är en av frågorna vi kommer gå igenom i kursen. Men vad innebär förmånsrätt?
Har du grepp om GDPR? Vår onlinekurs ger dig en överblick av dataskyddsförordningen med fokus på löne- och redovisningsbranschen.
Kursen ger dig fördjupade kunskaper om generationsskiften i enskilda firmor. Vi fokuserar särskilt på skattekonsekvenser vid benefika respektive onerösa fång.
I denna kurs om LAS, Lagen om anställningsskydd, går vi igenom reglerna kring hur en anställning kan ingås eller avslutas. Vi fokuserar på allt som är viktigt att beakta när det gäller både visstidsanställningar och tillsvidareanställningar. Thomas Englund, expert inom arbetsrätt och personalfrågor leder dig igenom kursen och ger dig svar på vad som ska dokumenteras utifrån lag samt utifrån rekommendationer i syfte att undvika tvister.
Vad ska du tänka på när ett bolag behöver avvecklas och hur går det till? Vad innebär det att ett bolag likvideras?
Det är vanligt att en delägare tar ut pengar från företaget för privat bruk. Då uppstår en fordran på delägaren, men ska det hanteras som lån eller lön? Om det är ett lån, kan det vara frågan om ett förbjudet lån.
Att efterleva penningtvättslagens krav på rätt sätt är inte alltid enkelt, men i denna kurs lär du dig grunderna. Kursen går både igenom lagens teoretiska krav och hur du praktiskt kan gå till väga för att implementera dem.
Denna kurs vänder sig till dig som redan har grundläggande kunskaper och som börjar få rutiner och processer på plats för att kunna identifiera och hantera penningtvättsrisker som redovisningskonsult.
Som redovisningskonsult/verksamhetsutövare har du en skyldighet enligt Penningtvättslagen att löpande utföra penningtvättskontroller och riskbedömningar avseende dina kunder och uppdrag samt utbilda alla medarbetare på byrån avseende penningtvättslagstiftningen.
Ett lönsamt företag kan helt plötsligt bli ett förlustbolag. Då är det värdefullt att som redovisningskonsult kunna ge konkreta råd hur styrelsen ska agera för att minimera riskerna för personligt medansvar för aktiebolagets skulder.
I kursen PUB (påbyggnadsutbildning) – Juridik/Handelsrätt får du juridikkunskaper inom redovisningskonsultens område. Du får lära dig de viktiga delar inom juridiken som du behöver i ditt arbete som Auktoriserad Redovisningskonsult och rådgivare åt dina kunder.
Vässa dina kunskaper i bostadsrättsföreningens ekonomi – lär dig hur redovisningen ska hanteras, i vilka situationer det är bäst att välja K2 eller K3 och ändringarna i K-regelverken.
I denna mikrokurs belyser vi bokföringsbrott ur olika perspektiv, tittar närmare på rättsfall med anknytning till redovisningskonsulter samt analyserar situationer hämtade ur redovisningskonsultens vardag.
I kursen Redovisningskonsultens roll och ansvar kommer du bland annat att få lära dig om redovisningskonsultens ansvar vid hantering av ekonomisk rapportering, analys och rådgivning.
Att vara styrelseledamot i ett aktiebolag innebär ett risktagande. Lär dig regelverket om vilket ansvar som finns för de personer som träder in i ett aktiebolags styrelse – något som varje person med uppdrag i ett aktiebolags styrelse bör ha grundläggande kännedom om.
I den här kursen tar vi upp hur en värdeöverföring från ett aktiebolag ska behandlas ur olika perspektiv.