Att arbeta som ekonomisk rådgivare kräver specialistkompetens och hög kompetens inom redovisningsområdet. Professionell utveckling för dig som rådgivare och specialist erbjuder vi via anpassade rådgivningskurser. Välj bland våra rådgivningskurser inom affärsrådgivning, skatteplanering, rimlighetsanalys och tillämpning av olika redovisningslösningar.
Alla pratar om rådgivning och ett proaktivt förhållningssätt. Men hur når man egentligen dit? Här är kursen som coachar dig mot att bli en vinstdrivande rådgivare för dina kundföretag!
Denna kurs fokuserar på grundläggande färdigheter och fackterminologi som behövs i en modern, konkurrenskraftig och internationell miljö. Det är en interaktiv heldagskurs för dig som arbetar med ekonomi och redovisning. Kursspråket kommer huvudsakligen vara engelska.
Lär dig att arbeta som en modern redovisningskonsult och proaktiv affärsrådgivare. I kursen Affärsrådgivning 1 får du verktyg som lyfter dig i din rådgivarroll – du kommer att se hur du kan påverka dina kunders företagsutveckling och lönsamhet. Att arbeta proaktivt ger stor kundnytta och stärkta kundrelationer.
Det blir en allt vanligare arbetsuppgift för redovisningskonsulten att tillhandahålla affärsrådgivning till sina kundföretag. Att kunna analysera verksamheten, och att kunna föreslå åtgärder som minskar riskerna men samtidigt ökar möjligheterna, är ett viktigt kompetensområde. Lär dig mer om affärsrådgivning i praktiken i denna kurs.
I denna kurs får du som är rådgivare lära dig hur du skapar proaktiva kundmöten. Du får även lära dig hur du för in rådgivning i den löpande diskussionen med dina kunder.
För att vara en bra affärsrådgivare behöver du god kompetens kring vad som bygger värde i ett företag. Du kommer att bland annat få goda kunskaper om företagsanalys och företagsvärdering.
En viktig uppgift för en rådgivare är att kunna medverka till en positiv utveckling av sina kundföretag. I det arbetet ingår både att analysera den historiska utvecklingen samt att diskutera och presentera hur den framtida verksamheten påverkas av olika händelser och beslut.
Är du redovisningskonsult? Då har du en viktig och uppskattad rådgivarroll gentemot dina kunder. Du ger kloka råd i redovisnings- och skattefrågor som också får bäring på andra regelverk. I kursen Ansvar och rådgivning – Redovisning 7 tittar vi närmare på vad som händer om något blir fel.
När det gäller billeasingavtal så finns det många fallgropar gällande bokföring och redovisning. I denna kurs bygger vi över dessa fallgropar och går exempelvis igenom vad som gäller för moms kopplad till en första förhöjd hyra, fördelningen mellan kort- och långfristig hyra samt var utgiften ska placeras i resultaträkningen.
Vad är en e-faktura och hur fungerar den?
I den här kursen går vi igenom aktuella frågor för dig som rådgivare/redovisningskonsult när din kunds företag och styrelsen/ledningen ställs inför ekonomiska svårigheter. Vad innebär en obeståndssituation och hur går en konkurs till? Vad innebär företagsledningens personliga betalningsansvar? Vad bör ledningen tänka på, när de bör agera och vilka alternativ finns?
Få kunskap om hur du styr redovisningen mot bättre resultat och säkrare affärer! På den här kursen lär du dig hur du påverkar utvecklingen i rätt riktning genom en djupare förståelse för samband, risker och möjligheter.
Kursen ger dig fördjupade kunskaper om generationsskiften i enskilda firmor. Vi fokuserar särskilt på skattekonsekvenser vid benefika respektive onerösa fång.
I denna kurs möter vi en många gånger återkommande fråga för redovisningskonsulter. Hur man i företag på bästa sätt hanterar ett generationsskifte? Ett generationsskifte handlar inte bara om skattefrågor. Processen måste utgå från företagets individuella omständigheter och intresseperspektiv, och det finns många frågor att ta hänsyn till, såväl ekonomiska, skattemässiga, juridiska och känslomässiga.
Välkommen till den här kursen om egenföretagarens behov inom sparande, pension och försäkringar. Målet är att utrusta dig som redovisningskonsult med nödvändig kunskap för att vägleda dina kunder.
Tillgången till likvida medel är en av de viktigaste faktorerna för att kunna driva sin verksamhet. Det är därför viktigt att förstå hur likviditet uppstår, binds i verksamheten och kan styras för att undvika likviditetsproblem, onödiga lån och räntekostnader.
Kursen Komponentavskrivning på fastigheter vänder sig till dig som arbetar med kunder som äger olika former av hyresfastigheter eller bostadsrättsföreningar. Det kan handla om att du hjälper kunderna med deras redovisning, agerar som revisor eller rådgivare till dem. Det finns flera viktiga frågor att känna till och kunna hantera när du ska följa redovisningsreglerna i dessa sammanhang. Utgångspunkten i kursen är att kunden tillämpar Bokföringsnämndens K3-regelverk.
Ta chansen att utveckla din förmåga att tolka, tillämpa och argumentera i redovisningsfrågor baserat på aktuell uppdaterad kunskap och i enlighet med gällande K-regelverk. Kursen Kvalificerade Redovisningsfrågor K2/K3 ger dig ökad förståelse för vilken redovisningslösning som är mest lämplig och gör dig säkrare i din argumentation för olika lösningar.
Vad ska du tänka på när ett bolag behöver avvecklas och hur går det till? Vad innebär det att ett bolag likvideras?
Att låna ut pengar till det egna aktiebolaget är ett naturligt sätt att förbättra likviditeten – men det gäller att ha koll på skattereglerna!
Ett lönsamt företag kan helt plötsligt bli ett förlustbolag. Då är det värdefullt att som redovisningskonsult kunna ge konkreta råd hur styrelsen ska agera för att minimera riskerna för personligt medansvar för aktiebolagets skulder.
Hur ska relativt vanliga fusioner i mindre företag genomföras?I den här kursen gör vi en genomgång av Bokföringsnämndens vägledning och hur fusioner ska genomföras redovisningsmässigt.
I kursen Redovisningskonsultens roll och ansvar kommer du bland annat att få lära dig om redovisningskonsultens ansvar vid hantering av ekonomisk rapportering, analys och rådgivning.
Få koll på en av företagets viktigaste poster! Lär dig hur semesterskulden förändras när dagar tjänas in och dagar plockas ut och hur dessa förändringar ska konteras. Att arbeta med lönehanteringen på ett korrekt, ansvarsfullt och proaktivt sätt skapar stabilitet, trygghet och välgång.
En kurs som ger dig fördjupade kunskaper i skattesystemet och nya metoder för skatteplanering. Du får verktyg för att kunna besvara frågor som berör alla i det ägarledda företaget oavsett storlek på företag.
Hur mår dina kundföretag idag – och åt vilket håll går trenden? Att använda sig av nyckeltal i sitt arbete som redovisningskonsult ger stora möjligheter att analysera kundföretagens affärsutveckling och skapa sig en bild av lönsamhet, likviditet, utveckling och trender.
Nyckeltal gör att du förstår din kunds redovisning på ett djupare plan, det blir enklare att upptäcka risker och möjligheter och ger dig dessutom viktig information i din roll som rådgivare. Fördjupa dina kunskaper kring tre grundläggande nyckeltal med fokus på lönsamhet.
Programmet som tar dig från vision till handlingsplan. Detta program hjälper redovisnings- och lönebyråer att omvandla visioner till konkreta handlingsplaner och genomförbara resultat. Du får vägledning i att skapa en individuell utvecklingsplan, identifiera styrkor och utvecklingsområden samt formulera långsiktiga mål.
Programmet som tar dig från vision till handlingsplan till genomförande. Vi fördjupar oss i fokusområdena och kompletterar affärsplanen med konkreta utvecklingsmål. Tyngden läggs på att hitta en genomförbar implementeringsplan som passar dig och din byrå.
Kursen Strategisk Lönepolitik ger dig förutsättningar att lära dig mer om lön och belöning ur ett arbetsgivarperspektiv. Passar dig som vill bredda din lönekompetens eller har en chefsroll och framför allt lönekonsulter som vill arbeta proaktivt med lönefrågor. Vilka faktorer, processer och relationer är viktiga vid lönesättning?
Säljande kundvård är en kurs i hur du ökar möjligheterna att skapa och bibehålla de bästa relationerna till dina kunder. Du får praktiska tips om hur du kan vårda dina kundrelationer så att dina kunder blir nöjda och förblir lojala och goda ambassadörer.
I den här kursen tar vi upp hur en värdeöverföring från ett aktiebolag ska behandlas ur olika perspektiv.
I denna kurs behandlas frågeställningar som uppstår när vi inte är nöjda med skattebeslut. Hur ska processen hanteras, i vilken ordning och till vilken instans ska vi vända oss?