Vilken information måste egentligen finnas i en K2 årsredovisning? Vilken information är frivillig? Detta går vi igenom i kursen Årsredovisning K2 – Redovisning 5. Du kommer att få de kunskaper du behöver för att undvika fällor och tryggt och säkert jobba med årsredovisningar i K2
Att göra en K2 årsredovisning korrekt kan vara svårt, men efter denna kurs i Årsredovisning K2 – Redovisning 5 kommer du att klara det galant. En årsredovisning används bland annat regelmässigt som underlag i samband med kreditprövningar hos bank och leverantör. Den är också alltid en del i beslutsunderlaget i samband med köp och försäljning. Det är dessutom många som tar del av den ekonomiska informationen i en årsredovisning genom sökningar online och research på företagets hemsida. Därför är det viktigt att den är korrekt, bra och tydlig.
Kursen vänder sig till dig som:
• Gått kursen Bokslut K2 fördjupning – redovisning 4 eller sedan innan har god kännedom om värderingsreglerna i K2
• Har en god allmän kännedom om årsredovisningslagens bestämmelser om värdering och tilläggsupplysningar
• Har goda förkunskaper om Bokföringsnämndens normering i bokslutsfrågor ur ett K2-perspektiv
När du har gått kursen Årsredovisning K2 – Redovisning 5 har du lärt dig att:
• Självständigt upprätta en årsredovisning enligt dessa regler.
• Känna till vilka tilläggsupplysningar som är obligatoriska enligt lag och norm.
• Känna till vilka tilläggsupplysningar som är frivilliga men som kan ge årsredovisningen ett mervärde.
Trots att K2 är ett förenklingsregelverk och att branschen har tillgång till bra programstöd så krävs det mycket jobb för att årsredovisningen ska vara upprättad enligt både årsredovisningslagen och god sed. I Årsredovisning K2 – Redovisning 5 jobbar vi med verkliga ekonomiska förhållanden och affärshändelser för att bedöma vilka avtryck dessa får i årsredovisningen för ett aktiebolag.
Med hjälp av föreläsarna får du arbeta med K2-regelverket för att hitta stöd i redovisningsnormeringen om hur olika frågor ska lösas. Vi ser även på skillnader kopplade till ekonomiska föreningar och handelsbolag/kommanditbolag.
I kursen blandar vi lärarledd undervisning med praktiska övningar där vi tillsammans reder ut vilken information som ska finnas i förvaltningsberättelse, vad som är obligatoriska tilläggsupplysningar och vilka transaktionscykler som ska redovisas var.
Kursen bygger till stor del på praktisk tillämpning vid upprättandet av en årsredovisning för mindre företag och utgår från BFNAR 2016:10, de så kallade K2-reglerna för mindre årsredovisningsföretag.
Utifrån innehållet i årsredovisningen går vi igenom följande ämnesområden:
Kursen innehåller även:
Vid deltagande i klassrum ingår tryckt kursdokumentation, som delas ut på plats.
Vid deltagande digitalt finns kursdokumentation tillgänglig för nedladdning, senast 5 dagar före kursdagen, via Mina sidor.
Den digitala upplagan av boken Srf Redovisning ingår för alla och den finns tillgänglig för nedladdning via Mina sidor.
Kaffe och lunch ingår för deltagare i klassrum.
Vill du fortsätta bygga på din kunskap efter denna kurs? Läs mer om vilka kurser du kan gå när du är klar med denna:
Kursplan redovisning
Kurstid 09.00 och slutar 17.00 Kaffe från 08.30
Digital kursdokumentation hämtas på Mina sidor - under rubriken Mina bokade kurser, välj aktuell kurs. Den finns tillgänglig cirka en vecka innan kursstart.
Boken Srf Redovisning 2024 används under kursen. BFNAR 2016:10 Årsredovisning i mindre företag sid 939-1248 jobbar vi med. Ha den tillgänglig så du kan bläddra i dessa sidor. Den finns att laddas ned som pdf om du inte redan har den.
Ingen tryckt dokumentation delas ut.
Det här är en hybridkurs, med deltagare både på plats i kurslokalen och på distans.
Kurstid 09.00 - 17.00 Lunch 11.30 - 12.30
Digital kursdokumentation hämtas på Mina sidor - under rubriken Mina bokade kurser, välj aktuell kurs. Boken Srf Redovisning 2024 används under kursen. BFNAR 2016:10 Årsredovisning i mindre företag sid 917-1226 jobbar vi med. Ha den tillgänglig så du kan bläddra i dessa sidor. Den finns att laddas ned som pdf om du inte redan har den.
Zoom länk skickas ut 1 dag innan kursstart.
DU BEHÖVER – Dator/surfplatta med ljud och mikrofon och kamera. (Dator rekommenderas för bästa behållning av kursen).
NÄRVARO/FÖR- OCH EFTERNAMN - Logga in på kursen med för- och efternamn, denna registrering genererar deltagande och aktualitetstimmar/kursintyg
INTERAKTION - Du förväntas delta i de interaktiva momenten såsom till exempel gruppdiskussioner med mera.
PÅSLAGEN KAMERA - Kameran ska vara påslagen under kursen.
ANSLUTA TILL ZOOM - Gör du enklast via webbläsare, Chrome, Firefox eller Safari fungerar bra, vi rekommenderar Chrome. Program behöver ej laddas ner.
ALTERNATIV ZOOM-APP - För en bättre användarupplevelse kan zoom-appen vara en fördel."https://zoom.us/download"
LJUD-/BILDTEST - Testa Zoom här: https://zoom.us/test. Du kan också kontrollera ljudet på din enhet genom att tex spela upp ett Youtube klipp.
VÄNTRUM - När du ansluter till kursen hamnar du i ett väntrum och blir insläppt i kursen då den startar.
SUPPORT - Problem med att ansluta till kursen, kontakta Tom Brask 070-531 88 99
INSTRUKTIONSVIDEO -Se hur man ansluter till våra kurser i Zoom KLICKA HÄR
Kurstid 09.00 och slutar 17.00 Kaffe från 08.30 Lunch 11.30 - 12.30
Digital kursdokumentation hämtas på Mina sidor - under rubriken Mina bokade kurser, välj aktuell kurs. Den finns tillgänglig senast en vecka innan kursstart.
Boken Srf Redovisning 2024 används under kursen. BFNAR 2016:10 Årsredovisning i mindre företag sid 917-1226 jobbar vi med. Ha den tillgänglig så du kan bläddra i dessa sidor. Den finns att laddas ned som pdf om du inte redan har den då den skickas ut till alla medlemmar.
Ingen tryckt dokumentation delas ut.