Lär dig den praktiska tillämpningen vid upprättande av årsredovisning enligt K3 för mindre företag. Du får en genomgång av de viktigaste reglerna och du får också en fördjupad kunskap om vilken information som är obligatorisk enligt K3.
Vilken information måste egentligen finnas i en K3 årsredovisning? Vilken information är frivillig? Detta går vi igenom i kursen Årsredovisning K3 – Redovisning 5+. Du får lära dig den praktiska tillämpningen för hur du upprättar en årsredovisning enligt K3 för mindre företag, du får även en genomgång av de viktigaste reglerna samt tips om vilka fällor du bör undvika.
I kursen Årsredovisning K3 – Redovisning 5+ tränar vi på att, utifrån ett antal verkliga händelser, bedöma vilken information som är obligatorisk i en årsredovisning upprättad enligt K3-reglerna. Vi fördjupar våra kunskaper inom K3 och vid kursens slut kommer du att ha koll på vad årsredovisningen ska innehålla, hur den ska vara utformad och vad som är obligatorisk information.
Denna kurs är lämplig för dig som:
Har goda kunskaper om Bokföringsnämndens normering i bokslutsfrågor ur ett K3-perspektiv.
När du har gått kursen Årsredovisning K3 – Redovisning 5+ har du lärt dig att:
Kursen bygger på praktisk tillämpning vid upprättandet av en årsredovisning för mindre företag och utgår från BFNAR 2012:1, de så kallade K3-reglerna, såsom de tillämpas för mindre aktiebolag.
Eftersom K3 normering ska tillämpas i sin helhet ställer detta regelverk ibland krav på mer information i en årsredovisning än vad Årsredovisningslagen gör. Därför fördjupar vi oss i vilken information som är obligatorisk. Du får ökad förståelse för vilken information som måste finnas med och även för vilka typer av uppgifter som kan lämnas som frivilliga tilläggsupplysningar.
Under kursen Årsredovisning K3 – Redovisning 5+ tar vi tillsammans fram exempel och förslag till formuleringar i tilläggsupplysningarna till årsredovisningen. Vi diskuterar även årsredovisningens utformning i övrigt. Vad ska förvaltningsberättelsen innehålla? Vilka allmänna redovisningsprinciper måste man ta hänsyn till? Vi arbetar med exempel som lär oss undvika de fällor och fel som finns vid upprättandet av en årsredovisning enligt K3.
Utifrån innehållet i årsredovisningen går vi igenom följande ämnesområden:
Ingen tryckt dokumentation delas ut
Kursdokumentationen finns tillgänglig för nedladdning, senast 5 dagar före kursdagen, via Mina sidor.
Den digitala upplagan av boken Srf Redovisning ingår för alla och den finns tillgänglig för nedladdning via Mina sidor.
Kaffe och lunch ingår för deltagare i klassrum.
Kurstid 09.00 - 17.00 Lunch 12.00 - 13.00
Kursdokumentation hämtas via Mina sidor. Välj aktuell kurs under Mina bokade kurser. Den finns att ladda ner/skriva ut 1 vecka innan kursstart. Boken Srf Redovisning 2024 används flitigt under kursen. Den finns att ladda ner under kursen tillsammans med kursdokumentationen.
Din Zoom länk skickas till dig 3 dagar innan kursstart.
Du behöver Dator/surfplatta med ljud och med fördel en mikrofon och kamera. (Dator rekommenderas för bästa behållning av kursen).
Närvaro/för- och efternamn - Logga in på kursen med för- och efternamn, denna registrering genererar deltagande och aktualitetstimmar/kursintyg
Påslagen kamera - Trevligare för både övriga deltagare och kursledaren.
Ansluta till Zoom - Gör du enklast via webbläsare, Chrome, Firefox eller Safari fungerar bra, vi rekommenderar Chrome. Program behöver ej laddas ner.
Alternativ Zoom-app - För en bättre användarupplevelse kan zoom-appen vara en fördel. https://zoom.us/download
Ljud-/bildtest - Testa Zoom här: https://zoom.us/test. Du kan också kontrollera ljudet på din enhet genom att tex spela upp ett Youtube klipp.
Väntrum - När du ansluter till kursen hamnar du i ett väntrum och blir insläppt i kursen då den startar.
Support - Problem med att ansluta till kursen, kontakta Tom Brask 070-531 88 99
Instruktionsvideo Se hur du ansluter du till kursen i Zoom KLICKA HÄR