Bokföringslagen – onlinekurs

Denna interaktiva onlinekurs är ett effektivt sätt att säkerställa din egen och byråns kompetens gällande vår bokföringslag. Kursen ger en grundläggande guidning i bokföringslagens kapitel, klarhet i hur väsentliga begrepp definieras och grepp om de viktigaste undantagen samt vilka som egentligen är bokföringsskyldiga.

DISTANS - VALFRI TID
Ordinarie pris: 2 195 kr exkl. moms
15-25% rabatt för Srf ansluten

25% Rabatt Srf auktoriserad konsult

15% Rabatt övriga medlemmar/anslutna

Gäller Srf medlem, registrerad anställd på Srf företag och för dig som har Srf Servicepaket. För intressemedlemmar behövs Srf Servicepaket.
Anmäl dig

Bokföringslagen – onlinekurs

Denna interaktiva onlinekurs är ett effektivt sätt att säkerställa din egen och byråns kompetens gällande vår bokföringslag. Kursen ger en grundläggande guidning i bokföringslagens kapitel, klarhet i hur väsentliga begrepp definieras och grepp om de viktigaste undantagen samt vilka som egentligen är bokföringsskyldiga.

Onlinekursen lotsar dig genom bokföringslagens kapitel och innehåller även en översiktlig genomgång av de allmänna råden BFNAR 2013:2. Kursen är interaktiv och innehåller quiz, praktiska övningar och testa-dig-själv sidor som stödjer inlärning och gör kursen rolig att genomföra. Kursen fungerar både som en repetition och uppdatering inom ämnesområdet och passar även utmärkt som fristående kurs. Efter kursen kommer du att känna dig väl förtrogen med både innehåll och tillämpning av bokföringslagen och direkt kunna omsätta dina nya kunskaper i ditt dagliga arbete.

Kursmål

Kursen ger dig en mycket bra överblick av bokföringslagens innehåll, vilket hjälper dig att hitta lättare i lagen. Referenser till Bokföringsnämndens vägledning BFNAR 2013:2 Bokföring och ett antal övningar för eget bruk gör det lättare för dig att förstå reglerna i praktiken. Oavsett vilken nivå du är på får du en större inblick i bokföringslagens regler.

Kursinnehåll

 • Inledande bestämmelser
 • Definitioner
 • Kretsen av bokföringsskyldiga
 • Vad som kan utgöra räkenskapsår
 • Vad bokföringsskyldighet innebär
 • Vad som krävs av den löpande bokföringen
 • Definition av verifikation och vad den ska innehålla
 • Hur den löpande bokföringen ska avslutas
 • Vad som ska arkiveras
 • Begreppet “God redovisningssed”
 • Översiktlig genomgång av Bokföringsnämndens vägledning Bokföring 
 • Interaktiva övningar

Lämpliga förkunskaper

Kursen är lämplig för alla som jobbar med ekonomi. Den här onlinekursen passar dig som jobbar med löpande bokföring, hantering av verifikationer, arkivering och liknande som undrar över, eller vill uppdatera dina kunskaper om, reglerna i bokföringslagen. Det är också en bra introduktionskurs för dig som är helt ny och ska börja bokföra.

Ingår i kursen Bokföringslagen

Webbaserad utbildning samt dokumentation

Effektiv kurstid och tillgänglighet

Kursen tar ca 4-5 timmar att genomföra beroende på din egen studietakt. Ett bra tips är att dela upp genomförandet av kursen under några sammanhängande dagar. Hur och när? Det bestämmer du själv!

Du har kursen tillgänglig i sex månader från bokningsdagen. Du kan välja att genomföra kursen i flera steg – och när det passar dig, och självklart kan du repetera så mycket du vill under den här tiden. Väljer du att genomföra kursen i din mobil är det bra att veta att den är anpassad för skärmstorlek motsvarande iPhone 6 och större.

Srf Auktoriserade Redovisningskonsulter®

För att kursen ska generera aktualitetstimmar ska den vara slutförd inom tillgänglighetstiden.

Läs mer