Letar du efter en redovisningskurs med praktisk inriktning? Srf konsulterna erbjuder redovisningskurser från grundläggande nivå till specialistnivå för dig som jobbar som redovisningskonsult. Välj bland allt från bokföringskurs, löpande redovisning, bokslut enligt K2 och K3, årsredovisningskurs till specialkurser som rimlighetsanalys och affärsrådgivning. Alla med stark praktisk förankring.
Denna kurs fokuserar på grundläggande färdigheter och fackterminologi som behövs i en modern, konkurrenskraftig och internationell miljö. Det är en interaktiv heldagskurs för dig som arbetar med ekonomi och redovisning. Kursspråket kommer huvudsakligen vara engelska.
Denna grundläggande kurs är till för dig som stöter på aktier, fonder och säkringsinstrument som optioner, terminer och swap-avtal i ditt arbete. Här behandlas de vanligaste frågeställningarna inom dessa områden. Vi tar upp skillnader mellan K2 och K3, samt vad det i K3 innebär att välja redovisning baserat på anskaffningsvärde (BFNAR 2012:1 – kapitel 11) respektive verkligt värde (BFNAR 2012:1 – kapitel 12).
Är du redovisningskonsult? Då har du en viktig och uppskattad rådgivarroll gentemot dina kunder. Du ger kloka råd i redovisnings- och skattefrågor som också får bäring på andra regelverk. I kursen Ansvar och rådgivning – Redovisning 7 tittar vi närmare på vad som händer om något blir fel.
Räcker det med att plocka fram kontoplanen och snabbt söka igenom den efter ett konto? Vad ger egentligen kontovalet för effekter? Varför finns det ett konto för Tele och post och ett annat för postbefordran? För att kunna svara på dessa frågor är det viktigt att förstå att BAS är mer än bara en kontoplan.
När det gäller billeasingavtal så finns det många fallgropar gällande bokföring och redovisning. I denna kurs bygger vi över dessa fallgropar och går exempelvis igenom vad som gäller för moms kopplad till en första förhöjd hyra, fördelningen mellan kort- och långfristig hyra samt var utgiften ska placeras i resultaträkningen.
Denna interaktiva onlinekurs är ett effektivt sätt att säkerställa din egen och byråns kompetens gällande vår bokföringslag. Kursen ger en grundläggande guidning i bokföringslagens kapitel, klarhet i hur väsentliga begrepp definieras och grepp om de viktigaste undantagen samt vilka som egentligen är bokföringsskyldiga.
Förbered dig för bokslut med denna kurs där vi fördjupar oss i hur du upprättar ett bokslut enligt K2. I Bokslut K2 fördjupning – Redovisning 4 får du lära dig mer om vad som står i K2-reglerna och hur reglerna ska tolkas – allt för att du ska kunna hjälpa dina kunder på bästa sätt.
Bokslut K2 grund är en praktisk grundkurs där du lär dig att på egen hand göra ett bokslut för ett mindre aktiebolag. De kunskaper du får kan du använda för de flesta företagsformer och storlekar av företag, men kursen är i första hand inriktad på K2-regelverket för aktiebolag.
Bokslutskursen är en praktisk grundkurs i bokslut där du lär dig att på egen hand göra ett bokslut för ett mindre aktiebolag. Kursens innehåll kan du använda för de flesta företagsformer och storlekar av företag men är i första hand inriktat på K2-regelverket för aktiebolag.
Bokslut K2 med skatt är en kurs för dig som börjat upprätta bokslut men som inte självständigt gör bokslutsdispositioner och skatteberäkningar. Du lär dig reglerna för bokslutsdispositioner samt hur du beräknar och bokför dem. Kursen är i första hand inriktad på K2-regelverket för aktiebolag.
Bokslut K2/K3 påbyggnad är en fördjupningskurs för dig som har börjat upprätta bokslut och årsredovisning samt för mer erfarna konsulter. Kursen utgår från K2-regelverket men belyser viktiga skillnader för olika balansposter utifrån ett K3-perspektiv.
Lär dig att upprätta ett bokslut enligt K3 i kursen Bokslut K3 fördjupning – Redovisning 4+. Du får både teoretiska kunskaper och praktiska redovisningsmässiga lösningar för det enskilda företaget jämfört med koncernen.
Vad är en e-faktura och hur fungerar den?
Kursen Fastigheter – komponentavskrivningar hjälper dig att bli en självklar samtalspart för ett fastighetsföretag i samband med komponentuppdelning av fastigheter och i frågor om komponentavskrivningar i samband med bokslut och årsredovisningar i bostadsrättsföreningar. Ämnet är högaktuellt med tanke på Bokföringsnämndens förslag att K3 ska tillämpas av alla bostadsrättsföreningar och även andra företag med fastigheter som betydande tillgång.
På den här kursen redogör vi för några av de typiska utmaningarna inom redovisning, skatt och moms som ett företag som äger en eller flera fastigheter står inför. Redovisningsfrågorna kommer vi dessutom att spegla ur såväl K3- som K2-perspektiv
Kursen, Intäktsredovisning K2/K3, ger dig förståelse hur du kan välja att redovisa intäkter utifrån olika metoder och vid olika tidpunkter.
I K2-regelverket onlinekurs får du en ingående genomgång i det K2-regelverket. Kursen omfattar hela regelverket och du blir även insatt i de nyheter och de förtydliganden/nya regler som BFN har arbetat in efter lagändringen
Hur ska en kapitalförsäkring hanteras i redovisningen och beskattningen? Den här kursen gör dig förberedd gällande frågor om kapitalförsäkringar och pensionsåtaganden, samt klargör skillnaderna i redovisningen mellan K2 och K3 om man har ett pensionsåtagande kopplat till en kapitalförsäkring.
Kursen Komponentavskrivning på fastigheter vänder sig till dig som arbetar med kunder som äger olika former av hyresfastigheter eller bostadsrättsföreningar. Det kan handla om att du hjälper kunderna med deras redovisning, agerar som revisor eller rådgivare till dem. Det finns flera viktiga frågor att känna till och kunna hantera när du ska följa redovisningsreglerna i dessa sammanhang. Utgångspunkten i kursen är att kunden tillämpar Bokföringsnämndens K3-regelverk.
Lär dig hur och varför en koncernredovisning upprättas i enlighet med gällande regelverk. Kursen ger dig även förståelse om hur koncernredovisningen används som ett viktigt dokument i många beslutssituationer.
I denna kurs går vi in på hanteringen av kassaregister och redovisningen av betalningar. Hur ska företag hantera försäljning mot kontanter, kortbetalning eller Swish? Vilka regler finns i skatteförfarandelagen och vilka är kraven i bokföringslagen? Vi går igenom hur försäljningen ska dokumenteras och arkiveras.
Ett företag som behöver upprätta en kontrollbalansräkning kommer med stor sannolikhet att vända sig till sin redovisningskonsult – men hur går det till och vilka formkrav finns?
Tillhör du de som saknat en sammanhållen beskrivning över vilka krav det finns i bokföringslagen (BFL), mervärdesskattelagen (ML) och inkomstskattelagen (IL) på att dokumentera försäljningen med en faktura eller kvitto. Här är kursen för dig!
Ta chansen att utveckla din förmåga att tolka, tillämpa och argumentera i redovisningsfrågor baserat på aktuell uppdaterad kunskap och i enlighet med gällande K-regelverk. Kursen Kvalificerade Redovisningsfrågor K2/K3 ger dig ökad förståelse för vilken redovisningslösning som är mest lämplig och gör dig säkrare i din argumentation för olika lösningar.
En heltäckande kurs i löpande bokföring där deltagaren lär sig allt från att bokföra de dagliga transaktionerna såsom representation, skattekonto, löner, fakturor m m till att stämma av rapporterna och göra månadsbokslut som blir bra beslutsunderlag.
Ett kursabonnemang för dig som jobbar med redovisning och vill kompetensutveckla dig i din yrkesroll – aktuellt, enkelt, tidseffektivt och fortlöpande. Passar dig som vill ha smarta tips och verktyg som verkligen gör nytta i ditt arbete.
Välkomna till Nyhetsdagen – årets viktigaste uppdateringsdag inom redovisning och skatt. En innehållsrik kursdag som ger dig senaste nyheterna och smarta tips. Ta chansen att uppdatera dig och dina medarbetare under denna viktiga utbildningsdag.
För hjärnan, själen och hjärtat. Nyhetsveckan är en av våra mest populära kurser. Några av branschens främsta specialister presenterar aktuellt inom redovisning och skatt.
PUB (påbyggnadsutbildning) – Redovisning är en av fem delkurser som ingår i vår auktorisationsutbildning för redovisningskonsulter. Kursen ger dig rätt kunskaper inom redovisning motsvarande högskolenivå. Du får lära dig den praktiska konsten i att utföra redovisningstjänster för olika företagsformer – till exempel bokslut och årsredovisning.
PUB (påbyggnadsutbildning) – Redovisning distansutbildning är en av fem delkurser som ingår i vår auktorisationsutbildning för redovisningskonsulter. Kursen ger dig rätt kunskaper inom redovisning motsvarande högskolenivå. Du får lära dig den praktiska konsten i att utföra redovisningstjänster för olika företagsformer – till exempel bokslut och årsredovisning.
Hur ska relativt vanliga fusioner i mindre företag genomföras?I den här kursen gör vi en genomgång av Bokföringsnämndens vägledning och hur fusioner ska genomföras redovisningsmässigt.
Hur använder man BAS-kontoplanen för att landa pågående arbeten rätt i årsredovisningen? I denna mikrokurs går vi igenom vad som ska, respektive inte ska, bokföras på de olika kontona. Du får även arbeta med interaktiva övningsuppgifter för att öka förståelsen och befästa nya kunskaper.
Vässa dina kunskaper i bostadsrättsföreningens ekonomi – lär dig hur redovisningen ska hanteras, i vilka situationer det är bäst att välja K2 eller K3 och ändringarna i K-regelverken.
Redovisning i bostadsrättsföreningar är kursen för dig som vill lära dig grunderna för att sköta den löpande bokföringen och upprätta årsredovisning för bostadsrättsföreningar. Utöver redovisning berör vi också vissa skattefrågor och associationsrättsliga frågor. Ändrad lagstiftning och ny normgivning aktuell från och med räkenskapsår 2023 behandlas också.
Vill du förenkla din vardag och stärka dig i din konsultroll? Behöver du en uppdatering av det senaste inom redovisning samt svar på vanliga men ofta tidskrävande och besvärliga bokförings- och momsfrågor? Var det ett tag sedan du gick en kurs – välkommen på vår brush-up kurs Redovisning och moms för erfarna redovisningskonsulter.
I kursen Redovisningskonsultens roll och ansvar kommer du bland annat att få lära dig om redovisningskonsultens ansvar vid hantering av ekonomisk rapportering, analys och rådgivning.
Redovisningsnyheter är en kursdag för dig som vill ha de viktigaste nyheterna inom redovisningsområdet vid ett tillfälle. Den ger dig praktisk användbar kunskap inför dina K-bokslut, såsom nyheter i redovisningslagstiftningen, nyheter från Bokföringsnämnden med mera.
Fördjupningsdag där vi tar aktuella redovisningsfrågor som behöver belysas lite djupare. I år fokuserar vi på kommande förändringar och hur man kan förbereda sig för dem.
Två dagar som är fullmatade med årets redovisningsnyheter samt fördjupning inom aktuella områden. Ett bekvämt och effektivt sätt att hålla sig uppdaterad på redovisningsområdet samtidigt som du skaffar dig fördjupad kunskap.
Utveckla dina kundrelationer! Dessa dagar riktar sig till dig som arbetar med kunder inom lön och/eller ekonomi. Under Rådgivardagarna kommer du lära dig strategier och få verktyg för att maximera kundnöjdhet genom att förstå kundens behov. Vi fokuserar på effektiv hantering av nya kunder, lösa utmaningar med kundens bästa i åtanke, samt säkerställa kvalitet och arbetsglädje både för dig och dina kunder. Under två dagar träffar du spännande föreläsare och får möjlighet att utbyta erfarenheter med övriga deltagare.
I den här kursen tar vi upp hur man ska rätta om någonting har blivit fel. Hur och när ska rättelsen göras och hur ska den presenteras och i vilken period?
I den här kursen får du en genomgång av K2-regelverket och huvuddragen i K3 med tonvikt på skillnaden mot K2. Vi fokuserar också på aktuella skattefrågor gällande sambandet redovisning och skatt.
Semesterskulden är en stor och viktig post i företagets balansräkning som uppstår när anställda löpande tjänar in semesterlön som kommer att tas ut vid ett senare tillfälle. I den här kursen behandlas hur semesterskulden uppstår, beräknas och förändras utifrån beredningen av lönerna.
Hur står det till med dina kunskaper kring systemdokumentation? Har du full kontroll eller har det hamnat långt ner på prio-listan? Genom att avsätta 45 minuter lyfter du snabbt och effektivt dina kunskaper och kan sedan omsätta detta till dina kunders verksamhet.
Här är kursen som går igenom vilka regler som gäller, vad förvaltningsberättelsen ska innehålla och hur den ska bli mer innehållsrik.
En kurs där vi går igenom regelverket för årsbokslut och jämför detta med reglerna i K1 för enskilda näringsidkare. Vad är det för skillnader på att upprätta ett årsbokslut och upprätta ett förenklat årsbokslut och hur påverkar skillnaderna hur du ska deklarera näringsverksamheten?
I den här kursen ska vi titta närmare på de skillnader som finns för de som har enskild firma generellt och lite mer specifikt för de som bedriver jordbruk, skogsbruk eller fastighetsförvaltning mellan: Bokföringsnämndens regelverk för upprättande av årsbokslut, BFNAR 2017:3 Årsbokslut Bokföringsnämndens regelverk för upprättande av förenklat årsbokslut för enskilda näringsidkare, ofta benämnt K1.
Vid ett företags upprättande av årsbokslut appliceras regler utifrån det samlade regelverket Årsbokslut. I denna mikrokurs får du övergripande kunskaper kring regelverkets struktur, viktiga särregler för enskild firma och vilka företag som ska respektive får tillämpa regelverket.
Vilken information måste egentligen finnas i en K2 årsredovisning? Vilken information är frivillig? Detta går vi igenom i kursen Årsredovisning K2 – Redovisning 5. Du kommer att få de kunskaper du behöver för att undvika fällor och tryggt och säkert jobba med årsredovisningar i K2
Lär dig den praktiska tillämpningen vid upprättande av årsredovisning enligt K3 för mindre företag. Du får en genomgång av de viktigaste reglerna och du får också en fördjupad kunskap om vilken information som är obligatorisk enligt K3.
Har du jobbat något år och ska börja ta ett större ansvar för upprättande av årsredovisning? Eller behöver du uppdatera dina befintliga kunskaper om årsredovisningslagen (ÅRL)? Då är den här onlinekursen perfekt för dig.