Excel för ekonomer – onlinekurs

Excel är fortsatt en viktig kompetens för en ekonom. Därför
har vi tagit fram en Excelkurs specifikt framtagen för dig som jobbar inom
ekonomi.

DISTANS - VALFRI TID
Ordinarie pris: 2 695 kr exkl. moms
15-25% rabatt för Srf ansluten

25% Rabatt Srf auktoriserad konsult

15% Rabatt övriga medlemmar/anslutna

Gäller Srf medlem, registrerad anställd på Srf företag och för dig som har Srf Servicepaket. För intressemedlemmar behövs Srf Servicepaket.
Anmäl dig

Excel för ekonomer – onlinekurs

Excel är fortsatt en viktig kompetens för en ekonom. Därför har vi tagit fram en Excelkurs specifikt framtagen för dig som jobbar inom ekonomi.
I Excelkursen börjar vi med att gå igenom hur du från grunden kopplar ihop värden i celler. Vi går från enkla exempel med få värden till mer avancerade exempel där du jobbar med mindre databaser. Kursen rör sig sedan mot mer avancerade delar och lär dig hur du jobbar med pivottabeller för att analysera databaser, samt hur du skapar och nyttjar funktioner i Excel. Onlinekursen är framtagen tillsammans med Excelutbildningsföretaget Learnesy som bland annat utbildar ekonomer vid flera av Sveriges universitet och handelshögskolor i Excel.

Vad du kan förvänta dig efter kursen

Efter kursen kommer du bli en mer bekväm användare av Excel. Du vet var i Excel du ska navigera för att hitta rätt kommando, du kommer lära dig de mest tidsbesparande kortkommandon i programmet samt lära dig en mängd nya funktioner.
Kursen kommer göra Excel till ett verktyg som hjälper dig att skapa bättre resultat i ditt arbete. Du kommer ha en högre kvalitet i dina kalkyler och kunna utföra mer avancerade analyser. Du kommer också bli bättre på att visualisera och presentera dina Excelark för dina medarbetare eller kunder. Kursen är anpassad för ekonomer och du kommer därför också lära dig några av Excel smartaste funktioner inom ekonomi.

Kursmål

Målet med denna Excelkurs är att du som jobbar inom ekonomi ska nyttja Excel som ett kraftfullt verktyg som hjälper dig till bättre resultat i ditt jobb.

Kursinnehåll

 • Skapa både enkla och komplicerade formler
 • Formatering av data och tabeller
 • Skapa länkar mellan dokument
 • Skapa och jobba med databaser
 • Sätta upp pivottabeller och använda dem för analys
 • Skapa snygga diagram
 • Funktionalitet till exempel letarad, antal.om, textfunktioner och datumfunktioner
 • Interaktiva övningar
 • Lämpliga förkunskaper

  Inga särskilda förkunskaper krävs. Om du redan gått vår tidigare grundkurs “Excel för självlärda” behöver du inte gå den här för att tillgodogöra dig ytterligare kunskaper. Denna kurs ersätter “Excel för självlärda”.

  Effektiv kurstid och tillgänglighet

  Ca 4 timmar beroende på din egen studietakt. Ett bra tips är att dela upp genomförandet av kursen under några sammanhängande dagar. Hur och när? Det bestämmer du själv!

  Du har kursen tillgänglig i sex månader från bokningsdagen. Du kan välja att genomföra kursen i flera steg – och när det passar dig. Självklart kan du repetera så mycket du vill under den här tiden. Väljer du att genomföra kursen i din mobil är det bra att veta att den är anpassad för skärmstorlek motsvarande iPhone 6 och större. För dig som är auktoriserad kommer kursen att generera aktualitetstimmar under förutsättning att den är slutförd inom denna tidsperiod.

  Tekniska förutsättningar

  Kursen är inspelad i Excel 2019 och fungerar bra för alla med Office 2007/2010/2013/2016/2019/365. Har du Excel på engelska eller en äldre version av Excel kommer du fortfarande ha stor nytta av kursen.

  Srf Auktoriserade Redovisningskonsulter®, Srf Auktoriserade Lönekonsulter®

  För att kursen ska generera aktualitetstimmar ska den vara slutförd inom tillgänglighetstiden.

  Läs mer