Excel Pivot – onlinekurs

För dig som regelbundet arbetar i Excel finns det alltid nya sätt och knep att använda verktyget på. I kursen Excel Pivot går vi på djupet i ett av Excels största områden – Pivottabeller.

DISTANS - VALFRI TID
Ordinarie pris: 2 695 kr exkl. moms
15-25% rabatt för Srf ansluten

25% Rabatt Srf auktoriserad konsult

15% Rabatt övriga medlemmar/anslutna

Gäller Srf medlem, registrerad anställd på Srf företag och för dig som har Srf Servicepaket. För intressemedlemmar behövs Srf Servicepaket.
Anmäl dig

Excel Pivot – onlinekurs

Kursen riktar sig till dig som arbetar i excel men känner att du behöver utvecklas för att bli en mer effektiv användare. Kursen inleds med att du får lära dig grunderna i hur du hanterar pivottabeller – excels kraftfulla men ändå enkla analysverktyg. Därefter går vi på djupet där du får lära dig mer om hur du arbetar med pivottabeller för att skapa smarta och snygga analyser. Kursen består av korta videolektioner (1-3 min) där vi går igenom hur du använder de olika momenten. Till varje kapitel hör ett antal interaktiva frågor som hjälper dig att befästa din kunskap.

Denna onlinekurs är framtagen tillsammans med Excelutbildningsföretaget Learnesy som bland annat utbildar ekonomer vid flera Universitet och Handelshögskolor i Sverige i excel.

Vad du kan förvänta dig efter kursen

 • Du kommer att bredda och få en vidare förståelse för verktyget genom den interaktiva kunskapsförmedlingen
 • Du kommer att spara tid i ditt dagliga jobb
 • Veta vilka formler och funktioner som finns tillgängliga och när du kan använda dessa
 • På ett effektivt sätt analysera små och stora databaser med hjälp av pivottabeller

Kursmål

Målet med kursen är att du ska fördjupa dina kunskaper kring Pivottabeller vilket kommer göra dig till en ännu effektivare användare i Excel och spara tid för dig i ditt arbete.

Kursinnehåll

 • Introduktion till pivottabeller
 • Att bygga pivottabeller
 • Gruppera pivottabeller
 • Sortera pivottabeller
 • Filtrera pivottabeller
 • Utsnitt
 • Beräkningar i pivottabeller
 • Pivotdiagram
 • Interaktiva övningar

Lämpliga förkunskaper

Vi rekommenderar att du har gått onlinekursen Excel för ekonomer, före onlinekursen Excel Pivot.

Effektiv kurstid och tillgänglighet

Ca 2,5 timmar beroende på din egen studietakt. Ett bra tips är att dela upp genomförandet av kursen under några sammanhängande dagar. Hur och när? Det bestämmer du själv!

Du har kursen tillgänglig i sex månader från bokningsdagen. Du kan välja att genomföra kursen i flera steg – och när det passar dig, självklart kan du repetera så mycket du vill under den här tiden. Väljer du att genomföra kursen i din mobil är det bra att veta att den är anpassad för skärmstorlek motsvarande iPhone 6 och större. För dig som är auktoriserad kommer kursen att generera aktualitetstimmar under förutsättning att den är slutförd inom denna tidsperiod.

Tekniska förutsättningar

Kursen är inspelad i Excel 2016 och fungerar bra för alla med Office 2007/2010/2013/2016/365. Har du Excel på engelska eller en äldre version av Excel kommer du fortfarande ha stor nytta av kursen. Har du däremot Mac-book kan du uppleva större skillnader i gränssnitten.

Srf Auktoriserade Redovisningskonsulter®, Srf Auktoriserad Lönekonsulter®

För att kursen ska generera aktualitetstimmar ska den vara slutförd inom tillgänglighetstiden.

Läs mer