Kursen, Intäktsredovisning K2/K3, ger dig förståelse hur du kan välja att redovisa intäkter utifrån olika metoder och vid olika tidpunkter.
Kursen Intäktsredovisning K2/K3 ger dig förståelse hur du kan välja att redovisa intäkter utifrån olika metoder och vid olika tidpunkter. Tyngdpunkten kommer att ligga på de komplicerade K2/K3 regelverken för intäktsredovisning bland tjänsteföretag som exempelvis bygg- och it-företag.
Bokföringsnämnden har beslutat att den skattemässiga alternativregeln för uppdrag på löpande räkning inte längre kan användas i bokslutet, men regeln som sådan är fortfarande tillämplig skattemässigt och ger skattefördelar varför du som konsult ändå bör ha god kännedom om den.
Den absolut viktigaste enskilda posten i ett bokslut/årsredovisning torde vara nettoomsättningen. Företagets förmåga att skapa intäkter är själva kärnan i affärsverksamheten. Klarar vi inte av att på ett korrekt sätt återspegla företagets intäkter i redovisningen kommer resten av information som går att utläsa ur bokslutet/årsredovisningen väsentligt minska i värde.
Vidare är det viktigt att förstå, att beroende på vilket slag av inkomst företaget har, kan man välja att redovisa intäkten utifrån olika metoder och vid olika tidpunkter. Kursen Intäktsredovisning K2/K3-regelverken tar upp just det. Tidpunkten för när en inkomst ska redovisas som en intäkt och till vilket värde, är troligen en av de enskilt vanligast förekommande tvistefrågorna mellan företag och Skatteverket.
Reglerna för intäktsredovisningen enligt K2- och K3-regelverk är likartade, men vi belyser de skillnader som finns. Vi kommer under dagen diskutera regler för intäktsredovisning i handelsföretag och serviceföretag. Tyngdpunkten kommer att ligga på reglerna för intäktsredovisning i tjänsteföretag, eftersom dessa regler många gånger upplevs som snåriga och svåra att tillämpa. Vidare innebär intäktsredovisning i tjänste- och entreprenadföretag många gränsdragningsproblem och överväganden. Regelverken inom skatt- och redovisning är i vissa fall starkt kopplade till varandra, och det finns flera alternativ till redovisning av olika slags uppdrag.
Som redovisningskonsult och revisor måste du dels ha kännedom om gällande regler och dessutom kunna förstå och tillämpa dessa regler i samband med bokslutsarbetet.
På denna kurs går vi igenom de olika regelverken som styr värderings- och upplysningsfrågor i samband med bokslutsarbetet. Dessutom går vi igenom reglerna så du kan förstå och tillämpa dessa på ett korrekt sätt. Vi ger även praktiska exempel på hur posterna klassificeras och rubriceras i årsredovisningen. Exempel lämnas också på innehåll och utformning av tilläggsupplysningar.
Du får en genomgång av reglerna för intäktsredovisning ur såväl K2 som K3 perspektiv. Du lär dig att förstå och tillämpa de olika reglerna samt hur dessa ska presenteras i företagens årsredovisning. Du får insikt i vilka gränsdragningsproblem som måste avgöras och övervägande som måste göras innan man kan redovisa intäkter i tjänste- och entreprenadföretag.
Kursen vänder sig till redovisningskonsulter och revisorer som arbetar med kunduppdrag inom entreprenad- och tjänsteföretag. Kursen är även lämplig för ekonomiansvariga på företag inom dessa branscher.
Digital kursdokumentation ingår, även Srf Redovisning i digital form. Kaffe och lunch ingår för deltagare i kurslokal.
Kurstid 9.00 - 17.00 Anslut i god tid cirka 10 min innan kursstart via länken som skickas ut ett par dagar innan kursstart.
Kursdokumentation - Hämtas på kursen senast en vecka innan kursstart via Mina sidor. Välj aktuell kurs under Mina bokade kurser.
Du behöver – Dator/surfplatta med ljud och med fördel en mikrofon och kamera. (Dator rekommenderas för bästa behållning av kursen).
Närvaro för-/efternamn - Logga in på kursen med för- och efternamn, denna registrering genererar deltagande och aktualitetstimmar/kursintyg
Påslagen kamera - Kameran SKA vara påslagen under kursen. Du förväntas delta i interaktiva moment såsom gruppdiskussioner, övningar mm.
Ansluta till Zoom - Gör du enklast via webbläsare, Chrome, Firefox eller Safari fungerar bra, vi rekommenderar Chrome. Program behöver ej laddas ner.
Alternativ Zoom-app - För en bättre användarupplevelse kan zoom-appen vara en fördel."https://zoom.us/download"
Ljudtest - Kontrollera ljudet på din enhet genom att tex spela upp ett Youtube klipp.
Väntrum - När du ansluter till kursen hamnar du i ett väntrum och blir insläppt i kursen då den startar.
Support - Problem med att ansluta till kursen, kontakta Tom Brask 070-531 88 99.
Anslutningslänk - Skickas ett par dagar innan kursstart.
Ta hissen till plan 10.
Kurstider: 09.00-17.00 Kaffe från 08.30 Lunch och fika ingår. Detta är en hybridkurs med deltagare både på plats i lokalen och på distans.
Digital kursdokumentation hämtas på Mina Sidor, under rubriken Mina bokade kurser, Srf Redovisning 2024 som används flitigt under kursen - finns att ladda ner i digital form.