Kapitalförsäkring – onlinekurs

Hur ska en kapitalförsäkring hanteras i redovisningen och beskattningen? Den här kursen gör dig förberedd gällande frågor om kapitalförsäkringar och pensionsåtaganden, samt klargör skillnaderna i redovisningen mellan K2 och K3 om man har ett pensionsåtagande kopplat till en kapitalförsäkring.

DISTANS - VALFRI TID
Ordinarie pris: 1 095 kr exkl. moms
15-25% rabatt för Srf ansluten

25% Rabatt Srf auktoriserad konsult

15% Rabatt övriga medlemmar/anslutna

Gäller Srf medlem, registrerad anställd på Srf företag och för dig som har Srf Servicepaket. För intressemedlemmar behövs Srf Servicepaket.
Anmäl dig

Kapitalförsäkring – onlinekurs

I kursen får du via föreläsningar och övningar lära dig vad en kapitalförsäkring egentligen är och hur den ska hanteras i redovisningen och beskattningen. Syftet är att du ska förstå vad en kapitalförsäkring är, vad som skiljer den mot att placera direkt i aktier, fonder, m.m. och varför man har pensionsåtaganden kopplade till kapitalförsäkringar. Du får också lära dig skillnader i redovisningen mellan K2 och K3 om man har ett pensionsåtagande kopplat till en kapitalförsäkring.
Oavsett om du idag bokför åt någon som har kapitalförsäkring eller inte hoppas vi att kursen ska ge dig ett mervärde. Du blir bättre förberedd om du får frågor om kapitalförsäkringar och pensionsåtaganden.

Kursmål

Efter kursen kommer du att veta vad en kapitalförsäkring är och hur den hanteras i redovisningen om ett bolag förvärvar en företagsägd kapitalförsäkring. Du får också en gedigen inblick i hanteringen då ett pensionsåtagande har kopplats till värdet av en kapitalförsäkring. Kursen behandlar både redovisning och skatt.

Kursinnehåll

  • Vad är en kapitalförsäkring
  • Kapitalförsäkring som placering
    • Jämfört med att placera direkt i aktier och fonder
  • Skatteregler
  • Kapitalförsäkring i kombination med pensionsåtagande
    • Jämförelse K2 och K3
    •  Redovisningsmässig hantering

Effektiv kurstid och tillgänglighet

ca 1 timme beroende på din egen studietakt. Hur och när? Det bestämmer du själv!

Du har kursen tillgänglig i sex månader från bokningsdagen. Du kan välja att genomföra kursen i flera steg – och när det passar dig, och självklart kan du repetera så mycket du vill under den här tiden. Väljer du att genomföra kursen i din mobil är det bra att veta att den är anpassad för skärmstorlek motsvarande iPhone 6 och större.

Srf Auktoriserade Redovisningskonsulter®

För att kursen ska generera aktualitetstimmar ska den vara slutförd inom tillgänglighetsperioden (sex månader).

Läs mer