Lån till eget aktiebolag – onlinekurs

Att låna ut pengar till det egna aktiebolaget är ett naturligt sätt att förbättra likviditeten – men det gäller att ha koll på skattereglerna!

DISTANS - VALFRI TID
Ordinarie pris: 1 095 kr exkl. moms
15-25% rabatt för Srf ansluten

25% Rabatt Srf auktoriserad konsult

15% Rabatt övriga medlemmar/anslutna

Gäller Srf medlem, registrerad anställd på Srf företag och för dig som har Srf Servicepaket. För intressemedlemmar behövs Srf Servicepaket.
Anmäl dig

Lån till eget aktiebolag – onlinekurs

Det kan vara lockande att låna ut pengar till sitt egna bolag mot ränta, eftersom räntan totalt sett beskattas lindrigare än aktieutdelning. Men vad krävs för att få ränta på kapital som lånas ut till det egna aktiebolaget? Och är det möjligt att göra avdrag för en förlust vid inkomstbeskattningen om bolaget inte kan betala tillbaka de pengar som lånats ut?
I denna mikrokurs guidar Srf konsulternas skattejurist Leif Hagström dig genom regelverk och rättspraxis gällande lån till eget aktiebolag.

Kursmål

Kursen ger dig fördjupade kunskaper kring vad som gäller skatterättsligt i samband med att en aktieägare lånar ut pengar till sitt egna bolag. Du får kännedom om vilken dokumentation som krävs för att kunna utnyttja möjligheten till avdrag om det uppstår en förlust och inte minst – du stärker din position som rådgivare inom ett område som berör väldigt många företagare.

Kursinnehåll

  • Varför låna ut pengar till det egna bolaget?
  • Ränta
  • Beskattningstidpunkt
  • Kapitalbrist och aktieägartillskott
  • Konsekvenser av lån som inte kan återbetalas
  • Personlig levnadskostnad & personlig relation
  • Fordran till villkorat aktieägartillskott
  • Interaktiva övningar

Effektiv kurstid och tillgänglighet

Mikrokursen tar 30-45 min att genomföra beroende på din egen studietakt.

Du har mikrokursen tillgänglig i sex månader från bokningsdagen. Du kan välja att genomföra kursen i flera steg – och när det passar dig, och självklart kan du repetera så mycket du vill under den här tiden. Väljer du att genomföra kursen i din mobil är det bra att veta att den är anpassad för skärmstorlek motsvarande iPhone 6 och större.

Srf Auktoriserade Redovisningskonsulter®

För att kursen ska generera aktualitetstimmar ska den vara slutförd inom tillgänglighetstiden.

Läs mer