Moms – utlägg och vidarefakturering – onlinekurs

Moms är ett brett område där många olika regler och faktorer spelar in. I den här mikrokursen är siktet inställt på momshanteringen vid utlägg, inköp/vidarefakturering samt kostnadskomponenter –  tre områden som många tycker är lite extra knepiga att hantera.

DISTANS - VALFRI TID
Ordinarie pris: 1 095 kr exkl. moms
15-25% rabatt för Srf ansluten

25% Rabatt Srf auktoriserad konsult

15% Rabatt övriga medlemmar/anslutna

Gäller Srf medlem, registrerad anställd på Srf företag och för dig som har Srf Servicepaket. För intressemedlemmar behövs Srf Servicepaket.
Anmäl dig

Moms – utlägg och vidarefakturering – onlinekurs

I den här kursen lär du dig hur du ska hantera momsen och skilja mellan utlägg och vidarefakturering. Du får också lära dig att förstå vad det är för skillnad när utgifterna utgör kostnadskomponenter för den sålda varan eller tjänsten och om det är utgifter som ska vidarefaktureras.

Under kursen reder vi bland annat ut vem som anses ha betalningsansvaret i olika situationer, vilket sen hjälper dig att bedöma hur momsen ska hanteras. Kursen är framtagen i samverkan med Björn Lundén.

Kursmål

Få förståelse för hur momsen ska hanteras vid olika typer av utläggs- och vidarefaktureringssituationer. Fördjupa förståelsen kring bakgrunden till hanteringen för att kunna tillämpa reglerna i olika situationer.

Kursinnehåll

  • Klargörande på vad som är utlägg, inköp och vidarefakturering samt kostnadskomponenter
  • Var du kan hitta vägledning genom avtalsförhållanden och lagar
  • Vad som gäller när du som anställd gör inköp för din arbetsgivares räkning
  • Hur du skiljer på förmedling i ditt eget namn eller i annans namn
  • Momshantering vid internationell handel

Effektiv kurstid och tillgänglighet

Mikrokursen tar 30-45 min att genomföra beroende på din egen studietakt.

Du har mikrokursen tillgänglig i sex månader från bokningsdagen. Du kan välja att genomföra kursen i flera steg – och när det passar dig, och självklart kan du repetera så mycket du vill under den här tiden. Väljer du att genomföra kursen i din mobil är det bra att veta att den är anpassad för skärmstorlek motsvarande iPhone 6 och större.

Srf Auktoriserade Redovisningskonsulter®

För att kursen ska generera aktualitetstimmar ska den vara slutförd inom tillgänglighetstiden (sex månader fr o m bokningsdagen).

Läs mer