Det här är en kurs för dig som vill säkerställa att företaget sparar rätt dokumentation. I kursen Räkenskapsinformation går vi igenom vad som är räkenskapsinformation så att företaget vare sig sparar för mycket eller för lite. Bokföringslagens regler kring räkenskapsinformation ändrades per 1 juli 2024.
I kursen Räkenskapsinformation går vi igenom bokföringslagens regler om räkenskapsinformation och Bokföringsnämndens normgivning. Vi tittar på vad som är räkenskapsinformation och hur den ska sparas. Vi går igenom reglerna om och i vilken form räkenskapsinformationen ska sparas samt hur företaget kan överföra från en form till en annan form. Vi går också igenom de förutsättningar som måste vara uppfyllda för att företaget ska kunna kasta en ursprunglig handling. Avslutningsvis går vi igenom hur och var räkenskapsinformationen ska sparas och var man ska beskriva detta.
Det här är en kurs för dig som vill säkerställa att företaget sparar rätt dokumentation. I kursen Räkenskapsinformation går vi igenom vad som är räkenskapsinformation så att företaget vare sig sparar för mycket eller för lite. Bokföringslagens regler kring räkenskapsinformation ändrades per 1 juli 2024 och i samband med det har även Bokföringsnämndens normgivning uppdaterats. Den här kursen vänder sig både till dig som vill lära dig reglerna från början och till dig som vill lära dig vad de nya reglerna innebär.
Kursen är lämplig för alla som arbetar med ekonomi.
När du har gått kursen Räkenskapsinformation har du lärt dig:
Kursen innehåller dessa delar:
Kursen tar ca 45 min att genomföra beroende på din egen studietakt. Hur och när? Det bestämmer du själv!
Kursen finns tillgänglig i sex månader från bokningsdagen. Du kan välja att genomföra kursen i flera steg – när det passar dig, och självklart kan du repetera hur många gånger du vill under den här tiden.
För att kursen ska generera aktualitetstimmar ska den vara slutförd inom tillgänglighetsperioden sex månader.