Redovisningskonsultens ansvar vid bokföringsbrott – onlinekurs

I denna mikrokurs belyser vi bokföringsbrott ur olika perspektiv, tittar närmare på rättsfall med anknytning till redovisningskonsulter samt analyserar situationer hämtade ur redovisningskonsultens vardag.

DISTANS - VALFRI TID
Ordinarie pris: 1 095 kr exkl. moms
15-25% rabatt för Srf ansluten

25% Rabatt Srf auktoriserad konsult

15% Rabatt övriga medlemmar/anslutna

Gäller Srf medlem, registrerad anställd på Srf företag och för dig som har Srf Servicepaket. För intressemedlemmar behövs Srf Servicepaket.
Anmäl dig

Redovisningskonsultens ansvar vid bokföringsbrott – onlinekurs

Som redovisningskonsult är det självklart att hålla sina kundrelationer så professionella som möjligt, men ett visst mått av personlig relation brukar både fördjupa och förbättra samarbetet. Men det gäller att vara uppmärksam så att kundens problem inte blir dina. Att vara allt för tillmötesgående med att lösa kundens problem kan resultera i att du begår eller medverkar till brott i din yrkesroll.

Kursmål

Ha kännedom om situationer där man som yrkesverksam redovisningskonsult kan riskera att göra sig skyldig till bokföringsbrott eller medhjälp till sådant brott.

Kursinnehåll

  • Vad är bokföringsbrott
  • Redovisningskonsultens ansvar
  • Företagarens ansvar
  • Medhjälp
  • Minska risken för att göra dig skyldig till bokföringsbrott
  • Interaktiva övningar

Effektiv kurstid och tillgänglighet

Mikrokursen tar 30-45 min att genomföra beroende på din egen studietakt.

Du har mikrokursen tillgänglig i sex månader från bokningsdagen. Du kan välja att genomföra kursen i flera steg – och när det passar dig, och självklart kan du repetera så mycket du vill under den här tiden. Väljer du att genomföra kursen i din mobil är det bra att veta att den är anpassad för skärmstorlek motsvarande iPhone 6 och större.

Srf Auktoriserade Redovisningskonsulter®

För att kursen ska generera aktualitetstimmar ska den vara slutförd inom tillgänglighetstiden (sex månader fr o m bokningsdagen).

Läs mer