Solceller – onlinekurs

I den här kursen får du lära dig de vanligaste klassificeringsfrågorna, vad som gäller avseende momsen samt kunna hantera frågor kring mikroproduktion av el. Det finns alltid fall som inte är självklara och för dessa kommer du få ett bra underlag för hur man kan argumentera.

DISTANS - VALFRI TID
Ordinarie pris: 1 095 kr exkl. moms
15-25% rabatt för Srf ansluten

25% Rabatt Srf auktoriserad konsult

15% Rabatt övriga medlemmar/anslutna

Gäller Srf medlem, registrerad anställd på Srf företag och för dig som har Srf Servicepaket. För intressemedlemmar behövs Srf Servicepaket.
Anmäl dig

Solceller – onlinekurs

Det blir vanligare med installation av solceller. Det gäller på vanliga bostadshus, men också på jordbruksfastigheter och andra näringsfastigheter. Men vad är det som gäller avseende redovisning, moms, skatt och eventuella bidrag?

I den här mikrokursen går vi igenom de vanligaste klassificeringsfrågorna. Hör solcellerna till näringsverksamheten eller är de privat egendom? Ska de klassificeras som byggnad, inventarium eller
byggnadsinventarium? Utifrån detta tittar vi på redovisningsmässiga och inkomstskattemässiga effekter. Vi går givetvis också igenom momsfrågor kopplat till detta.

Utöver det går vi också igenom vad som gäller vid mikroproduktion av el och bidrag för grön teknik.

Du kommer att kunna svara på många frågor kopplat till solceller och du kommer att få en större förståelse för hur du ska resonera i de knepiga fallen.

Kursmål

Efter kursen kommer du klara av att klassificera de vanligaste investeringarna i solcellsanläggningar. Du kommer också veta vad som gäller avseende momsen och kunna hantera frågor kring mikroproduktion av el. Det finns alltid fall som inte är självklara och för dessa kommer du få ett bra underlag för hur man kan argumentera.

Kursinnehåll

  • Inkomstbeskattning
  • Redovisning
  • Moms och energiskatt
  • Skattereduktioner

Effektiv kurstid och tillgänglighet

Kursen tar ca 1 timme att genomföra beroende på din egen studietakt. Hur och när? Det bestämmer du själv!

Du har kursen tillgänglig i sex månader från bokningsdagen. Du kan välja att genomföra kursen i flera steg – när det passar dig, och självklart kan du repetera så mycket du vill under den här tiden. Väljer du att genomföra kursen i din mobil är det bra att veta att den är anpassad för skärmstorlek motsvarande iPhone 6 och större.

Srf Auktoriserade Redovisningskonsulter®

För att kursen ska generera aktualitetstimmar ska den vara slutförd inom tillgänglighetsperioden (sex månader).

Läs mer