Vägledning Srf Analysverktyg – onlinekurs

En kurs för dig som snabbt och enkelt vill kunna ta fram kvalificerat analysunderlag, tydliggöra ekonomiska utvecklingsmöjligheter och eventuella risker för dina kunduppdrag.

DISTANS - VALFRI TID
Ordinarie pris: 2 195 kr exkl. moms
15-25% rabatt för Srf ansluten

25% Rabatt Srf auktoriserad konsult

15% Rabatt övriga medlemmar/anslutna

Gäller Srf medlem, registrerad anställd på Srf företag och för dig som har Srf Servicepaket. För intressemedlemmar behövs Srf Servicepaket.
Anmäl dig

Vägledning Srf Analysverktyg – onlinekurs

Vill du snabbt och enkelt kunna ta fram kvalificerat analysunderlag, tydliggöra ekonomiska utvecklingsmöjligheter och eventuella risker för dina kunduppdrag? 
Vill du kunna kommunicera tydligare med pedagogiska tabeller och grafer?
Vill du kunna utföra avancerade simuleringar för att hjälpa kunden att fatta framgångsrika och ekonomiska beslut?

Då är den här kursen för dig!

Kursmål

Efter kursen kommer deltagaren att ha kännedom om analysverktygets funktioner, användningsområden och möjligheter.

Kursinnehåll

Srf Analysverktyg kan användas för att presentera, analysera och simulera ett företags ekonomi. Genom att förtydliga trender och viktiga ekonomiska samband med hjälp av nyckeltal, kassaflöden och grafiska presentationer ökar förståelsen för hur företagets ekonomi, lönsamhet och likviditet kan påverkas av olika beslut. Man kan både visa vad som händer vid en förändring och vad som krävs för att nå ett önskat värde. Det gör Srf Analysverktyg till ett mycket användbart verktyg vid rådgivning till dina kunder. Kursen vänder sig till dig som har eget kundansvar och vill arbeta proaktivt med kvalificerat analysunderlag och pedagogiska grafer i din roll som ekonomisk rådgivare.

Du som är medlem hos Srf konsulterna har redan tillgång till Srf´s Analysverktyg; både en webbaserad version och en excelbaserad version. Du som inte är medlem får tillgång till den excelbaserade versionen i onlinekursen.

Onlinekursen fungerar som en användarguide till analysverktyget. Kursen ger dig en strukturerad genomgång kring verktygets smarta funktioner och användningsområden. Du som redan har, eller är på väg mot en mer rådgivande roll inom dina kunduppdrag, kommer därför att ha stor nytta av att börja använda Srf Analysverktyg som stöd i ditt arbete.

Onlinekursens upplägg

Kursen inleds med att ge dig en övergripande bild av kursens innehåll och analysverktygens funktioner.

I lektionerna som följer går vi igenom hur du använder varje enskild funktion – flik för flik. Ett tips är att du har analysverktyget öppet i en annan flik för att kunna testa funktionerna själv i takt med att du går framåt i kursen. Du kan pausa både kurs och videoföreläsningar när det passar dig.

Lämpliga förkunskaper

Goda kunskaper i redovisning och ekonomiska samband, samt vana av arbete i Excel.

Ingår

För medlemmar ingår både det excelbaserade och webbaserade analysverktyget
För ickemedlemmar ingår det excelbaserade analysverktyget

Effektiv kurstid och tillgänglighet

Kursen tar ca 1,5 tim att genomföra beroende på egen studietakt

Du har kursen tillgänglig i sex månader från bokningsdagen. Du kan välja att genomföra kursen i flera steg – och när det passar dig, och självklart kan du repetera så mycket du vill under den här tiden. Väljer du att genomföra kursen i din mobil är det bra att veta att den är anpassad för skärmstorlek motsvarande iPhone 6 och större.

Srf Auktoriserade Redovisningskonsulter®

För att kursen ska generera aktualitetstimmar ska den vara slutförd inom tillgänglighetstiden.

Läs mer