Auktoriserad Redovisningskonsult – PUB

Branschens egen kvalificerade påbyggnadsutbildning på högskolenivå som ger dig möjlighet att nå de teoretiska kraven för auktorisation på mindre än ett år. Via ett smart upplägg med lärarledda föreläsningstillfällen och onlinekurser kombinerat med distansstudier på egen hand, får kursen både praktisk förankring och blir dessutom mycket kostnadseffektiv.

Utbildningen är för dig som

  • Har som mål att bli Auktoriserad Redovisningskonsult.
  • Vill kunna arbeta vid sidan av studierna, studera när det passar och vara borta så lite som möjligt från både arbetsplatsen och hemmet.
  • Har arbetat som redovisningskonsult med fullt ansvar för kunduppdrag under minst 2 år. Fullt ansvar för kunduppdrag inkluderar arbete med skatter, bokslut, inkomstdeklarationer och rådgivning på redovisnings- och/eller revisionsbyrå och har god förståelse för det regelverk som styr detta.

Kurserna i vår PUB-utbildning vänder sig även till dig som inte arbetar som redovisningskonsult idag, men du behöver ha arbetat med skatter, bokslut och inkomstdeklarationer (och ha god förståelse för det regelverk som styr detta) under minst 2 år. Kurserna ger dig rätt utbildningsnivå för en framtida karriär som Auktoriserad Redovisningskonsult. När du ska ansöka om auktorisation krävs det att du arbetat minst 3 år på en redovisningsbyrå eller revisionsbyrå.

Du betalar per delkurs och fakturering sker en månad före respektive kurs. Det totala priset om du vill gå hela utbildningen är 54 900 SEK exkl moms + kurslitteratur (priset gäller för 2024).

För mer information och bokning mejla

Utbildningens delkurser

Utbildningen består av fem delkurser. Du genomför utbildningens delkurser i den ordning och takt du vill och väljer själv om du vill gå kurserna på plats eller delta digitalt. Varje delkurs avslutas med en digital tentamen vid ett speciellt datum.

  • Redovisning (även som distanskurs)
  • Rex, f d Reko (även som distanskurs)
  • Ekonomistyrning (även som distanskurs)
  • Beskattningsrätt och moms (även som distanskurs)
  • Juridik/Handelsrätt (även som distanskurs)

Läs mer om våra digitala kursformat 

För dig som ska komplettera dina studier med enstaka kurser

Om du vill bli Auktoriserad Redovisningskonsult efter att du gått enstaka kurser i PUB-utbildningen rekommenderar vi att du validerar din utbildning och yrkeserfarenhet. Med utförd validering säkerställer du att din utbildningsbakgrund och yrkeserfarenhet uppfyller våra antagningskrav för att bli auktoriserad. Om du vill ha en validering uppger du det i ansökan för Auktorisationsutbildningen.

Efter genomförd PUB-utbildning

För dig som efter avslutad PUB-utbildning vill bli Auktoriserad Redovisningskonsult behöver du efter att ha genomfört din sista kurs skicka in en auktorisationsansökan tillsammans med ett arbetsintyg som intygar att du har tre års yrkeserfarenhet som redovisningskonsult.

Examen

Efter godkänd auktorisationsansökan ska auktorisationsexamen genomföras för att du ska bli Auktoriserad Redovisningskonsult. Har du genomfört samtliga fem delkurser med samtliga tentamen godkända i PUB-utbildningen, behöver du inte genomföra auktorisationsexamen.

Ansök till utbildningen PUB

Recension från kursdeltagare

PUB formatet passar livet! Alltså det har ju varit såå kul att gå dessa utbildningarna och fått sätta sina kunskaper på prov och detta med att påminnas om sådant som man inte stöter på varje dag i arbetet och vad man kan göra som mervärde åt kunden.

Kursdeltagare 2021

Utbildningen har varit mycket givande med oerhört duktiga och kunniga föreläsare!

Kursdeltagare 2021
 
22
jul
22 jul

Moms – periodisk sammanställning – blankett

Företag som har sålt varor eller tjänster momsfritt till företag i andra EU-länder ska ha skickat in periodisk sammanställning för juni 2024 till Skatteverket om pappersblanketten används.

Läs mer
Gå till kalendariet Lägg till i kalender