Hållbarhetsredovisning, NSRS Entry-nivå

Är du eller dina kunder små eller medelstora företagare som vill påbörja en hållbar omställning? Då är den här kursen något för dig! Styrelsen för Nordic Sustainability Reporting Standard (NSRS) har lanserat NSRS Entry-nivå, ett nytt verktyg speciellt utformat för att hjälpa små och medelstora företag att säkerställa ett konkurrenskraftigt hållbarhetsarbete och redovisning.

DISTANS - VALFRI TID
Ordinarie pris: 2 195 kr exkl. moms
15-25% rabatt för Srf ansluten

25% Rabatt Srf auktoriserad konsult

15% Rabatt övriga medlemmar/anslutna

Gäller Srf medlem, registrerad anställd på Srf företag och för dig som har Srf Servicepaket. För intressemedlemmar behövs Srf Servicepaket.
Anmäl dig

Hållbarhetsredovisning, NSRS Entry-nivå

I den här kursen går vi igenom NSRS Entry-nivå – ett nytt verktyg speciellt utformat för att hjälpa små och medelstora företag att säkerställa en konkurrenskraftig hållbar omställning. Tidigare riktades globala hållbarhetsstandarder främst till större företag, vilket lämnade mindre företag utan en anpassad rapporteringslösning. NSRS Level 1, lanserad av Nordic Accounting Federation 2021, fyllde dock denna lucka genom att erbjuda en omfattande ram för hållbarhetsrapportering.

Nu kan även de allra minsta företagen enkelt komma igång med sin hållbarhetsrapportering. NSRS Entry Level fungerar som lillasyster till NSRS Level 1 och erbjuder ett förenklat och användarvänligt tillvägagångssätt för hållbarhetsrapportering. NSRS är speciellt framtaget för att alla, oavsett storlek, ska kunna påbörja sin hållbarhetsresa och säkerställa en smidig övergång mot en mer hållbar framtid.

Lämpliga förkunskaper

Kursen vänder sig till dig som är redovisningskonsult, beslutsfattare, ekonomichef, HR-chef eller VD. Du bör ha en grundläggande förståelse för och god insyn i bolagets verksamhet, nyckeltal och policys.

Kursmål

Efter att du har gått den här kursen kommer du att ha grundläggande kunskaper inom hållbarhetsrapportering med NSRS Entry-nivå. Du kommer att ha en förståelse för de samtliga nio steg och deras ömsesidiga relationer, du kommer att veta vilka verktyg och metoder som används inom NSRS Entry-nivå och du kommer dessutom ha fått med dig praktiska tips och exempel på hur du kan samla in data och bedöma väsentlighet inom hållbarhetsområdena.

Kursinnehåll

 1. Klimatåtagande
 2. Företagsinformation
 3. Intressentanalys
 4. Väsentlighetsanalys
  1. Materialanvändning
  2. Avfall
  3. Energi
  4. Utsläpp av växthusgaser
  5. Sociala och ekonomiska aspekter
 5. Styrningsstruktur
 6. Ledningsmetod
 7. Färdigställande av rapport
 8. Kommunikation
 9. Utvärdering
 10. Interaktiva övningar och hänvisningar till fördjupningsmaterial

Effektiv kurstid och tillgänglighet

Ca 1,5 timme beroende på din egen studietakt. Hur och när? Det bestämmer du själv

Du har kursen tillgänglig i sex månader från bokningsdagen. Du kan välja att genomföra kursen i flera steg – och när det passar dig, självklart kan du repetera så mycket du vill under den här tiden. Väljer du att genomföra kursen i din mobil är det bra att veta att den är anpassad för skärmstorlek motsvarande iPhone 6 och större.

Srf Auktoriserade Redovisningskonsulter®

För att kursen ska generera aktualitetstimmar ska den vara slutförd inom tillgänglighetsperioden (sex månader).

Läs mer