Koncernredovisning

Se datum och pris

Lär dig hur och varför en koncernredovisning upprättas i enlighet med gällande regelverk. Kursen ger dig även förståelse om hur koncernredovisningen används som ett viktigt dokument i många beslutssituationer.

Se datum och pris

Koncernredovisning

När företag äger företag och man dessutom gör affärer med varandra måste vi upprätta en koncernredovisning. Denna speciella redovisning fyller flera viktiga funktioner och är av både internt och externt intresse.

Koncernredovisning är ett viktigt dokument

Det blir allt vanligare att dela upp verksamheter i olika enheter, vilket gör att kraven på ekonomer och redovisningskonsulter blir större. Allt oftare efterfrågas personer som kan upprätta koncernbokslut. Efter kursen Koncernredovisning, är du en av dem som kan!

Genom praktiska övningar lär du dig upprätta koncernredovisning. Med enkla grepp och med en lättbegriplig pedagogik passeras svårigheterna med koncernredovisning. Du klarar efter de här dagarna av att svara på frågor som rör lagar, rekommendationer och metoder inom området.

Kursinnehåll

  • Gällande lagar och bestämmelser
  • Koncernredovisning enligt K3
  • Grundläggande koncernredovisningsteknik
  • Jämförelse K3 och IFRS

Kursens struktur

Kursen börjar med Onlinekurs 1 som innehåller en serie av videoföreläsningar, dessa introducerar reglering av koncernredovisningen samt ger dig nycklarna till grundtekniken för upprättandet av koncernrapporter. Denna serie avslutas med en större sammanfattande övning. Därefter träffas vi i ett livesänt klassrum en halv dag av ytterligare fördjupning och befästning av koncernredovisningstekniken. Under dagen jobbar vi med praktiska övningar och svarar på uppkomna frågor. Efter dagen får ni tillgång till Onlinekurs 2 som innehåller flera delar och avslutas med en omfattande övning som ni kommer att jobba med inför sista träffen som är fysisk. Under den här dagen återkopplar er kursledare till hemuppgiften och ni genomför även flera praktiska övningar vars syfte är att befästa kunskapen och sammanfatta kursen.

Kursmål

Du lär dig att upprätta en koncernredovisning utifrån gällande lagar och rekommendationer. Du förstår också varför man upprättar en koncernredovisning, hur den används och varför den är ett viktigt dokument i många beslutssituationer.

Lämpliga förkunskaper

Kursen riktar sig till dig som aldrig har jobbat med koncernredovisning förut. Du bör dock ha goda kunskaper i redovisning.

Ingår

Digital kursdokumentation.

Tips

Vi rekommenderar boken Koncernredovisning – IFRS av Jan Marton och Anna-Karin Pettersson, ISBN 9789144142159

Viktiga datum och effektiv kurstid

Del 1 – Onlinekurs del 1 med introduktion och grunderna i koncernredovisning i ett antal videoföreläsningar (ca 1,5 timme) samt 4 st inlämningsuppgifter (ca 2-4 timmar) beroende på studietakt. Tillgänglig från 11 januari 2024. Ska vara klar innan livesända klassrummet 1 februari 2024.

Del 2 – Livesänt klassrum (13.00 – 16.00) 1 februari 2024 och en hemuppgift – cirka 1-2  timmar beroende på studietakt.

Del 3 – Onlinekurs del 2 – tillgängligt efter den 1 februari 2024

Del 4 – Fysiskt klassrum med genomgång av inlämningsuppgift samt många övningar vars syfte är att befästa kunskapen 22 februari 2024

Srf Auktoriserade Redovisningskonsulter®

För att kursen ska generera aktualitetstimmar ska samtliga delmoment, dvs. samtliga videoföreläsningar och de livesända klassrumsträffarna vara genomförda.

Läs mer
Del 1: 1 feb
Digitalt
Del 2: 22 feb
Stockholm
Lärare
Katerina Hellström
Pris exkl. moms: 14 700 kr
15-25% rabatt för Srf ansluten

25% Rabatt Srf auktoriserad konsult

15% Rabatt övriga medlemmar/anslutna

Gäller Srf medlem, registrerad anställd på Srf företag och för dig som har Srf Servicepaket. För intressemedlemmar behövs Srf Servicepaket.
Sista anmälningsdag passerad
Praktisk info !
Praktisk info Del 1

Tid:
Starttid dag 1 kl 13:00. Sluttid sista dagen kl 16:00.

Plats:
Digitalt

Del 2

Tid:
Starttid dag 1 kl 09:00. Sluttid sista dagen kl 16:00.

Plats:
Sodexo Konferens
Drottninggatan 89, bottenplan
Stockholm

FYSISK KLASSRUMSTRÄFF - Sodexo, Drottninggatan 89

Lokalen är på bottenplan

Genomgång av inlämningsuppgift och flera nya praktiska övningar som delas ut - 22 februari 2024

Kurstid 09.00 - 16.00 Fika från 08.30 Lunch 11.30 och EM fika 14.30

Dokumentationen är tryckt och delas ut på plats.  Vill ni kan ni även ladda ner det tidigast ca 1 vecka innan på Mina SIdor under kursen.

Meddela Maria.Jakobsson@srfkonsult ev. specialkost senast 5 dagar innan.


Kursledare:
Katerina Hellström